Začátek sezóny opět nevyšel podle představ

11.10.2015 15:45

 

BC Darren Chrudim 70:80 BC Benešov (16:17, 32:35, 47:56)

Body a sestava: Votava O. 16 bodů, Chalupník M. 12 bodů, Filip J. 11 bodů, Soudek J. 10 b, Večeřa M. 10 bodů, Bubeník J. 4 body, Večeřa J. 4 body, Truneček L. 3 body, Zítko O., Havlín K.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"V sobotu jsme přívitali tým z Benešova. Podle soupisky bylo zřejmé, že přijeli bez klasického pivota, což jsem doufal, že nám bude vyhovat. Bohužel se stalo asi to nejhorší, co se mohlo stát. Během rozcvičování se zranil náš pivot Kryštof Dosoudil. I přesto jsem věřil, že díky naší výškové převaze máme naději.

Od začátku bylo jasné, že zápas bude vyrovnaný. Dařilo se nám dostávat míče pod koš a dávat relativně jednoduché koše. Soupeři se bohužel dařilo střílet z dálky. Během první čtvrtiny jsme dostali 5!!! trojek. Do poločasu jsme jich dostali celkem 9. To je hrozný číslo. Zkoušeli jsme zónovou i osobní obranu, ale soupeř přijel ve velké střelecké formě.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme být blíže u střelců a veřili jsme, že jim to přestane padat. Nepovedlo se nám to. Nejvíce nás trápil známí ostrostřelec, Kožant, který skončil na nějakých 31 bodech (6 trojek). My jsme si klasicky vybrali ve třetí čtvrtine naší obávanou chvilku, kdy jsme nedokázali dát jednoduchý koš a mezi 3. a 7. minutou jsme se nedokázali prosadit Přitom pozice pro skórování jsme měli. Nakonec se soupeřův náskok vyšplhal na 10 bodů a ten si udržel do konce zápasů. Za celý zápas jsme dostali 17!!! trojek. "

 

BC Darren Chrudim 81:89 po pr. Radotínský SK (22:18, 50:40, 63:49, 74:74)

Body a sestava: Votava O. 27 bodů, Soudek J. 14 bodů, Chalupník M. 10 bodů, Filip J. 8 bodů, Bubeník J. 6 bodů, Večeřa M. 6 bodů, Havlín K. 5 bodů, Truneček L. 4 body, Zítko O. 1 bod, Večeřa J.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"V neděli jsme přívitali nováčka, Radotínský SK. Před zápasem jsem zjistil, že soupeř má ambice vyhrát naší skupinu a hrát o první ligu. Bohužel se Kryštof Dosoudil nedokázal dát dokupy a tak jsme museli hrát opět oslabení o jednoho pivota. Soupeř měl jednoznačně výškovou převahu a tak jsme chtěli hrát rychle a jednoduše.

Úvod utkání nám vyšel náramně. Od začátku jsme si vytvořili mírný náskok a hráli opravdu dobrý basket. Druhá čtvrtina byla z naší strany také velice dobrá. Celkem jsme v ní dali 28 bodů, což u nás není tak zvykem. Míč perfektně putoval mezi hráči a dokázali jsme proměňovat otevřené střely. Po konci prvního poločasu jsme vedli rozdílem 10ti bodů.

Do druhého poločasu jsme šli stím, že nesmíme nechat Radotín dát jednoduché koše. Naše obrana fungovala perfekteně. Ve třetí čtvrtině jsme dostali pouze 9 bodů a náskok před poslední částí utkání byl 14 bodů. Do čtvrté čtvrtiny už nenastoupil náš kapitán, Jan Bubeník, který muset jet do nemocnice k narození svého prvorozeného syna. Poslední čtvrtina pro nás začala příšerně. Během dvou minut trefil soupeř 3 trojky a náš náskok byl minimální. Zápas rozhodla asi 9. minuta poslední čtvrtiny. Nejdříve nám byl odpískaný, trochu přísně, úmyslný faul. Soupeř dokázal oba trestné hody proměnit. Poté jsme my nedokázali 2 trestné hody proměnit a následně jsme dostali trojku. Už to s nám i vypadalo špatně, ale Jan Filip dal před koncem koš a bylo vyrovnáno.

Do prodloužení už jsme nemohli počítat s Ondrou Votavou, který se vyfauloval. Do tí doby stihl dát 27 bodů a byl naší hlavní ofenzivní zbraní. V úvodu prodloužení se vyfauloval i Jan Filip a nevypadalo to s námi dobře. Radotín dokázál trefit pár střel ze střední vzdálenosti a bylo hotovo. Celý tým za dnešní zápas zaslouží pochvalu, protože jsme bojovali do konce. Bohužel to nevyšlo. V základní hrací době jsme nedali celkem 10 trstných hodů, což si myslím, bylo rozhodující. Škoda, že tam jedna navíc nespadla.

Už se pomalu stává zvykem, že začátek sezóny máme hrozný. Budeme muset přivést nějaké vítězství z venku, zda chceme myslet na vyšší příčky."