Výhra nad Holicemi stačila Darrenu k udržení

08.03.2016 13:03

Dvě důležitá derby čekala o uplynulém víkendu na druholigové basketbalisty Darrenu Chrudim. A i když po sobotní výhře nad Holicemi v neděli prohráli s pardubickou Teslou, nakonec to stačilo, aby si poslední dvě kola před koncem zajistili příslušnost ve II. lize skupině B i do další sezony.

Chrudim – Holice 82:61

Body a sestava Chrudimi: Dosoudil 19, Chalupník 13, Filip 13, Hanus 11, Soudek 11, M. Večeřa 8, Bubeník 5, J. Večeřa 2, Zítko, Halamka.

„V sobotu jsme přivítali tým z Holic, který přijel bez dvou hráčů základní sestavy včetně nejlepšího střelce Synáčka, takže bylo jasné, že převaha pod košem bude na naší straně," okomentoval sobotní utkání chrudimský trenér Štěpán Popelka.

Úvod utkání vyšel lépe Holicím, které se dostaly do mírného vedení hlavně díky agresivní hře a dobrém pohybu míče v útoku. „Druhá čtvrtina byla z naší strany o poznání lepší. Konečně jsme začali trochu běhat a využívat naše podkošové hráče, takže do poločasu jsme šli s vedením 38:33. Do druhého dějství jsme chtěli pokračovat v naší hře, jenže začátek třetí čtvrtiny vypadal jako zápas o udržení, kdy se kupily zbytečné chyby na obou stranách. Naštěstí pro nás Holice nedokázaly naše ztráty potrestat," pokračuje chrudimský kouč.

„V jednu chvíli jsme se dostali do dvanáctibodového vedení a všichni čekali, že Holice odpadnou. Ale opak byl pravdou. Konec této čtvrtiny ale patřil soupeři, který dokázal během dvou minut stáhnout náskok na pouhé dva body. Nutno podotknout, že jsme jim to výrazně ulehčili. Úvod poslední čtvrtiny byl v režii našeho rozehrávače Marcela Chalupníka. Od třetí minuty jsme měli šnůru 17:0 a zápas rozhodli. Chtěl bych vyzdvihnout opět vyrovnanost kádru, kdy se celá základní pětka dostala nad 10 bodů. Byl to pro nás první zápas v sezóně, kdy jsme vyhráli o více jak 20 bodů.," dodal závěrem Popelka.

Chrudim – Pardubice 66:78

Body a sestava Chrudimi: Dosoudil 17, Filip 12, Hanus 12, Soudek 11, Chalupník, M. Večeřa 6, Halamka 1, Bubeník, J. Večeřa.

„V neděli nás čekalo další derby, tentokrát s Teslou. Pardubice přijely odhodlané vyhrát zápas a posílené o Jana Štěrbu se zkušenostmi z nejvyšší soutěže," řekl k nedělnímu duelu Štěpán Popelka . Úvod utkání byl naprosto vyrovnaný. Ani jeden tým se nedokázal soupeři bodově odtrhnout. „Začátek druhé čtvrtiny byl v naší režii. Vypracovali jsme si náskok 12 bodů a hráli v pohodě," pochvaloval si trenér. Jenže soupeř se v souboji o body nevzdával. „Tesla pak začala hrát agresivněji a zase naší nedisciplinovaností jsme ji vrátili do zápasu," souhlasil Popelka.

Třetí část zápasu byla opět vyrovnaná, nicméně se Tesla dostala do mírného vedení 53:51. „Poslední část utkání pro nás nezačala vůbec dobře. Pardubice trefily 3 trojky a rázem vedly o 11 bodů. My jsme bohužel zkoušeli střílet také za 3 body, někdy až zbytečně, místo toho, abychom využívali naší podkošovou sílu. Byla to taková ta naše již klasická chvilka, kdy netrefíme vůbec nic," posteskl si chrudimský trenér. „Zkusili jsme změnu obrany na zónovou. Povedlo se nám trochu náskok stáhnout, ale Tesla si to již pohlídala," dodal kouč.

Ve druhém poločase řádili na chrudimské palubovce hostující Štěrba se Šindelářem, kteří se dohromady postarali od 26 bodů za druhý poločas, a potvrdili výhru hostí. „V tomto utkání rozhodla úspěšnost z trojkového oblouku. My jsme za celý zápas dali pouze 1! trojku a Pardubice 9," shrnul to chrudimský kouč, který měl po utkání i přes prohru důvod k radosti.

„Vzhledem k dalším výsledkům jsme se i přes jednu prohru udrželi ve druhé lize. Ještě bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří o víkendu zašli do haly. Bylo vidět, že je možná i to pivko přilákalo a doufám, že přijdou i na příští zápasy," láká kouč Darrenu Chrudim Štěpán Popelka.

 

zdroj https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/vyhra-nad-holicemi-stacila-darrenu-k-udrzeni-20160303.html

 

zdrojZdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/vyhra-nad-holicemi-stacila-darrenu-k-udrzeni-20160303.html