Úspěšný víkend Béčka. Veze 2 výhry!!!

04.11.2014 21:03

SKB Česká Třebová 58:81 BC Darren Chrudim (11:28, 30:48, 44:59)

Body a sestava: Blažek R. 26 bodů + 4 zisky + 4 asistence, Soudek J. 22 bodů + 12 doskoků + 8 asistencí, Truneček M. 14 bodů (3 úspěšné tříbodové pokusy), Půlpán D. 10 bodů, Halamka V. 4 body, Plíšek T. 3 body, Suchánek M. 2 body, Halamka J.

K sobotnímu zápasu nastoupil celek trenéra Chlíbka s jasným cílem, vlétnout na soupeře a urvat zápas co nejrychleji, aby si zahrála celá lavička a chrudimští dorostenci tak mohli nasbírat cenné zkušenosti z ligy mužů.
Po prvním dějství svítilo na světelné tabuli skóre 11:28 ve prospěch Darrenu a zdálo se, že zápas bude mít jednoznačný průběh. Domácí do druhé čtvrtiny nastoupili s větší chutí poprat se o výsledek a zlepšenou obranou stáhli náskok na 7 bodů. Chrudimští však dokázali odvrátit tlak a svými rychlými protiútoky odskočili na poločasový výsledek 30:48.
Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního a přes drobná střelecká zaváhání našich, se náskok podařilo udržet a trenér Chlíbek vezl domů druhou venkovní výhru.

Hodnocení zápasu Jana Soudka:

"Nastoupili jsme s velkým odhodláním urvat výsledek v prvních minutách. Soupeř byl výškově daleko za námi a to byla cesta k vítězství. Po většinu utkání jsme se mohli opřít o obranu a zkušenosti našeho celku."

 

TJ Svitavy "C" 52:78 BC Darren Chrudim (14:16, 34:41, 38:62)

Body a sestava: Soudek J. 29 bodů + 17 doskoků + 5 zisků, Večeřa J. 21 bodů + 11 doskoků, Plíšek T. 8 bodů + 4 zisky, Blažek R. 4 body, Půlpán D. 6 bodů, Truneček M. 2 body, Halamka V. 2 body, Halamka J. 2 body

V neděli na družstvo Darrenu čekal soupeř ze Svitav. Naladěn na vítěznou vlnu byl celek z Chrudimi odhodlán přivézt další výhru z venkovního prostředí. Domácí nedisponovali vysokými hráči, atak naši mohli naplno využít své podkošové hráče. V prvním poločase se domácí bránili výbornými nájezdy do obrany a slušným procentem tříbodových střel. To se však povedlo hráčům Chrudimi v druhém poločase eliminovat a díky rychlým protiútokům si hosté vytvořili náskok, který vydržel do konce zápasu. Trenér Chlíbek tak drží 100% úspěšnost z venkovních zápasů.

Hodnocení utkání Jana Večeři:

"Jak už to ve Svitavách bývá zvykem, nečekalo nás nic jednoduchého. Zápasy tu bývají velice vyrovnané. Domácí, ač nevypadali moc basketbalově, s námi drželi krok celý poločas. Ať jsme se snažili bránit co to šlo, lítali jsme, tak soupeř vždy trefil těžkou střelu. V poločase nás trenér vyhecoval a na soupeře jsme nastoupili maximálně koncentrovaní. Naše úsilí v obraně vedlo k navyšování bodového rozdílu v náš prospěch. Zon-press a zónová obrana nutila soupeře k chybám, které jsme dokázali potrestat. Naše vedení se vyšplhalo na 20 bodů a posledních 5 minut jsme mohli dohrávat v klidném tempu. Chtěl bych pochválit výkon celého mužstva, zejména mladé hráče, kteří ukázali, že mohou být příslibem do budoucna."