U15: Z dvojutkání v Havlíčkově Brodě vezeme dvě vítězství

19.02.2016 12:51

TJ Jiskra Havlíčkův Brod - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM          42 : 127 (14:29, 20:68, 32:95)

Jakub Holý 27 bodů, Jakub Mareček 24 bodů, Matouš Plíšek 23 bodů, Ondřej Findejs 16 bodů, Adam Kadlc 11 bodů, Vojtěch Krám 10 bodů, Jakub Sýkora 5 bodů, David Košárek 4 body, Martin Secký 3 body, Marek Vondra a Bedřich Paseka 2 body.

 

TJ Jiskra Havlíčkův Brod - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM          23 : 79 (2:22, 7:38, 17:55)

Jakub Mareček 19 bodů, Matouš Plíšek 14 bodů, Vojtěch Krám 11 bodů, Jakub Sýkora 10 bodů, Jakub Holý 8 bodů, Adam Kadlc 7 bodů, Martin Secký 5 bodů, Marek Vondra 4 body, David Košárek 1 bod.

 

David Růžička, trenér:

"Vlídné počasí nás doprovázelo po celou cestu do Havlíčkova Brodu a krátký odpočinek na jarním sluníčku, u kávy a sušenky na benzince, vnesl do hráčů, trenérů i rodičů -řidičů dobrou náladu. O tu nás nepřipravil ani domácí soupeř, který byl nucen k utkáním nastoupit v silně okleštěné sestavě (díky celé řadě marodů) a tak jsme mohli do hry zapojit všechny hráče.

Obě utkání se tak stala příležitostí pro hráče z lavičky ukázat, jak na tom ve skutečnosti jsou, i když nemají odehráno příliš zápasových minut. Úžasný vstup do soutěže v dresu hostí zaznamenal novic týmu – Jakub Holý, který odehrál svá první basketbalová utkání. Díky svým parametrům získával celou řadu odražených míčů a doskoků pod oběma koši. Svou prozatimní nevyhranost nahrazoval neustálou bojovností a přímým tahem na koš soupeře. Střelecky se prosadil především v prvním utkání, kdy byl nejlepším střelcem družstva s 27 body. V těsném závěsu za ním zůstali oba rozehrávači – Jakub Mareček a Matouš Plíšek, kteří svým tlakem na perimetru na rozehrávače soupeře získávali celou řadu míčů, a tím i jednoduchých košů. Velmi dobrý výkon předvedl v prvním utkání i Ondra Findejs, který si však na začátku druhého zápasu nešťastně šlápnul (výron v kotníku) a do dalších bojů nezasáhl. Mezi dvouciferné střelce se v obou utkáních zapsal Vojta Krám, který až na proměňování hodů „za trest“, předvedl solidní výkon. Do střelecké listiny se v prvním zápase zapsali všichni přítomní hráči.

Vedle dobrého úvodního vystoupení Kuby Holého měla utkání i další přínos - delší herní úseky zvládli bez výraznějších chyb Martin Secký a David Košárek, kteří si tak řekli o větší porci minut do dalších utkání."