TURNAJ U15 - kvalitní příprava na sezónu

14.09.2015 13:04

Dobrá příprava

Start basketbalové sezony se blíží, a proto družstvo žáků (kategorie U-15) přívítalo možnost sehrát před ostrým startem soutěže, přípravný miniturnaj na vlastní palubovce. Vedle družstva domácích se turnaje zůčastnilo družstvo SŠB Pardubice a SK Týniště nad Orlicí.

TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM - SŠB PARDUBICE  23 : 55 (5:10, 5:30, 16:44)

    Hned první utrkání sezony s družstvem SŠB Pardubice bylo kvalitním startem, jelikož v řadách soupeře bylo několik hráčů s několikaletou zkušeností z BK Pardubice, a tím pádem i zkušenostmi z nejvyšších soutěží minižákovských a žákovských družstev. Náš dres pro letošní sezonu bude oblékat také trojice hráčů, kteří dříve startovali, respektive startují v dresu BK Pardubice.

    Úvod utkání na obou stranách poznamenala nervozita prvního startu, dříve se oklepali hostující hráči, kteří v průběhu druhého hracího období navyšovali skóre a současně nedovolili skórovat našim borcům. Ti v této části hry neproměňovali jednoduché střely a nájezdy, a proto skóre narůstalo pouze na jedné straně. V poločase z hráčů konečně spadly zbytky nervozity a zlepšený výkon ve 3. a 4. části hry znamenal, že celá druhá půle byla velmi vyrovnaná a skončila naším vítězstvím. I přes konečnou porážku bylo možné vidět velmi dobré utkání s dobrým nasazením a aktivitou všech nastoupivších hráčů. I když naše nové letošní posily se střelecky příliš neprosadily, byly výrazným faktorem naší dobré obrany a také poměrně rychlého přechodu na útočnou polovinu. Bodově se v tomto utkání nejvíce prosadil Matouš Plíšek s 8 body a Adam Kadlc s body 6. Dalšími střelci byli: Filip Meduna - 4 body, Vojtěch Krám a Jakub Mareček - 2 body, Ondřej Findejs - 1 bod.

SŠB PARDUBICE - SK TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ  105 : 19 (36:0, 61:6, 82:10)

    Ve druhém hraném utkání zvítězili výrazným rozdílem hráči SŠB Pardubice nad týmem SK Týniště 105:19. Herní zkušenost družstva SŠB dominovala po celé utkání a družstvo Týniště nenašlo zbraň na aktivní a celoplošnou obranu soupeře (nutno podotknou, že družstvo Týniště bylo oslabeno o dva důležité hráče základní sestavy, kteří před sezónou přestoupili do Rychnova n.K.) Mladí basketbalisté SŠB se tak druhým vítězstvím stali celkovým vítězem miniturnaje.   

SK TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM  11 : 111 (0:26, 3:59, 7:87)

    V závěrečném střetnutí proti sobě nastoupili hráči BC Chrudim a SK Týniště, ve kterém naši hráči také přehráli svého soupeře výrazným rozdílem. Do utkání se tak zapojili všichni naši hráči a měli tak možnost prosadit se i bodově. Milým překvapením byl velmi dobrý vstup úplného nováčka v basketbalovém dresu, Martina Seckého, který zaznamenal své první body. Nervozitu opadla i z našich posil, které si s chutí zastřílely. Střelci v tukání: Ondřej Findejs a Vojtěch Krám - 20 bodů, Matouš Plíšek - 18 bodů, Adam Kadlc - 17 bodů, Jakub Mareček 11 bodů, Marek Vondra - 10 bodů, Vojtěch Pechar - 9 bodů, Martin Secký - 4 doby a Filip Meduna - 2 body.

 

    Celý turnaj splnil očekávání trenérů, všichni hráči dostali dostatek času ve hře. Obě utkání ukázala dobré zapojení nových členů družstva, a to jak v obraně tak i v útoku.

 

    Poděkování patří všem našim fanouškům, kteří neúnavně povzbuzovali v obou utkáních. Díky.