Trenér U17 hodnotí sezónu

20.04.2015 10:21

Ladislav Soudek hodnotí sezónu.

 

Po přečtení hodnocení sezony 2014-15 našimi hráči, je jasné, že kluci mezi sebou (a doufám, že i s trenéry) mají velmi dobré vztahy. A to je úspěch, který řadím nad ten sportovní.

Před začátkem sezony tady stály dva týmy . U19 a U17. Ten mladší by vstupoval do soutěže s hráči, pro které by to byly první zkušenosti a tedy tým bez žádných větších ambicí. Vzhledem k malému počtu družstev v kategorii U19 rozhodla basketbalová federace sloučit obě tyto kategorie. Pro nás to znamenalo možná trochu výhodu v tom, že jak na tréninku, tak hlavně v utkání vedle sebe nastoupí zkušenější hráči, kteří těm mladším trochu usnadní vstup do ostrých zápasů. Jak se to povedlo, to ukáže až následující nová sezona, v níž se ti mladší už budou muset poprat sami za sebe. Faktem ale je, že se tady vytvořil jednolitý tým, který - jak to hodnotí i sami hráči - tahal za jeden provaz. Že to nakonec dopadlo tak, že tým může slavit vítězství v soutěži považuji už jen za třešinku na dortu.

Po sportovní stránce stojí před hráči stále hodně práce, mají se stále v čem zdokonalovat, ale myslím, že to vědí nejlépe sami. Z mého pohledu vyzněla lépe první polovina soutěže, v té druhé se začínal projevovat fakt, že tým netrénoval celý týden kompletní  a někdy chyběly i síly, hlavně v druhých utkání. Ale hrát v této věkové kategorii dva zápasy za sebou není nic snadného. Po posledním dvojutkání  s Českou Třebovou o vítězství v soutěži mohu hráčům jen popřát, aby dál pokračovali tak, jak tyto zápasy skončili - se vztyčenou hlavou a radostí z vítězství a s pocitem, že na hřišti nechali všechno, co ze sebe dokázali vyždímat ve prospěch celého týmu.

Ještě jednou gratuluji týmu k úspěchu v soutěži a nesmím zapomenout na skvělý fanklub maminek kolem paní Plíškové, který nám nejen v domácích utkáních vydatně pomáhal a podporoval.