Tobiáš Plíšek: Chtěli jsme navázat na předchozí sezónu

25.04.2016 18:40

Na rozhovor jsme oslovili hrajícího trenéra U19, Tobiáše Plíška. Hráči U19 vyhráli oblastní přebor U19.

Tobe, nejprve gratuluji k vítězství ve final four. Bylo vítězství v soutěži cílem od začátku soutěže?
Děkuji. Cílem to určitě bylo. Chtěli jsme navázat na předchozí sezónu stejným úspěchem, což se nám podařilo.

V prvním zápase jste jednoznačně porazili Hradec Králové, nicméně třetí čtvrtinu jste prohráli. Bylo těžké udržet koncentraci po celých 40 minut zápasu?
Myslím, že někteří z nás se viděli už ve finále. Proto koncentrace nebyla taková, ale zápas jsme měli pod kontrolou. 

Ve finále jste narazili na tým BVK Holice. Byla nějaká speciální taktika na tohoto soupeře?
Zaměřili jsme se na jejich klíčové hráče, kteří byli vysledováni z předchozího zápasu. Také jsme si řekli užitečné rady do obrany, za které děkuji Honzovi Soudkovi. Soupeř nenašel správný recept na naší obranu a díky tomu zaznamenal jen 34 bodů.

S Holicemi je to vždy velice vyrovnané utkání. Tentokrát jste soupeře přejeli hned od začátku. Čekal jsi takový průběh?
Vůbec jsem to nečekal, ale musím vyzdvihnout náš výkon. Od začátku bylo vidět, že chceme na domácí palubovce vyhrát. Soupeři jsme nedali žádnou šanci.

Podle mého jsi ve finále odehrál nejlepší utkání, které jsem měl možnost v tvém podání letos vidět. Byl jsi nějak více motivovaný na toto utkání?
Chtěl jsem vyhrát a dotáhnout tým k vítězství. To si myslím, že je velká motivace. Dále jsem si chtěl užít poslední zápas za juniory a předvést hezkou podívanou pro diváky. Řekl bych, že se to podařilo a všichni byli spokojeni.

Jak bys celkově hodnotil sezónu? Byl to vlastně první rok, co jsi celý odehrál jako hrající trenér. Jak hodně složité bylo ukočírovat hru ze hřiště?
Hodnotím ji pozitivně. Některé zápasy nebyly podle mých představ, ale to se někdy stane. S Filipem Marečkem jsme vytvořili dobré trenérské duo. Celý tým fungoval, poslouchal naše rady, postřehy a bral je na vědomí. Za to jsem velice rád. Nikdy jsme na trénování nebyli sami, zkušení hráči z lavičky také poradili. Určitě to nebylo lehké trénovat z hřiště, ale je vidět, že se to dá. Byla to dobrá zkušenost a děkuji za ní.

Teď je konec sezóny. Jaké máš plány ve svém volném čase? Dáš si teď od basketu pauzu?
Chtěl bych dokončit studium na střední škole a dostat se na vysokou školu. Dále se chci věnovat rodině a užívat si hezkého počasí. Pauzu od basketu si nedám, jen se z haly přesunu na venkovní hřiště.