Rozhovor s pivotem Áčka Kryštofem Dosoudilem

30.10.2014 18:32

Kryštofe, jak hodnotíš první domácí zápasy?
Jak napovídají samotné výsledky, první zápasy doma vyšly na výbornou. Těžší zápasy ale ještě přijdou a tam se teprve ukáže síla týmu.

Co si myslíš o vstupu Darrenu do nové sezóny? (Minulou sezónu po 4. kolech 1-3.)
Vstup nebyl špatný. V prohraném zápase v Brandýse nám chybělo několik hráčů, nebýt toho, mohli jsme mít možná i plný počet bodů. Současná bilance je ale dobrý základ pro další část sezóny.

Po dvou hracích víkendech jsi zatím nejlepší střelec týmu. Loňskou sezónu jsi skončil s průměrem 11 bodů na zápas, nyní máš 22 bodů na zápas!!! Čím si tento vzestup vysvětluješ a jaké máš osobní cíle v této sezóně?
Možná mám v tomto roce o něco větší chuť k basketbalu. Zatím však máme za sebou jen 4 zápasy a opět připomínám, že těžší soupeři teprve přijdou. Myslím, že moje síla je spíše v obraně a doskocích, takže cíl zaútočit na statistiky úplně nemám.

V čem myslíš, že je momentálně největší síla a největší slabina týmu?
O víkendu se ukázalo, že umíme dobře střídat systémy obrany, myslím, že to je taková chrudimská specialita . Slabinou týmu v tomto roce je v poměrně úzký kádr, takže je potřeba, aby všichni z týmu zůstali pokud možno stále zdraví.

Kam myslíš, že to tuto sezónu dotáhneme?
Naším cílem by i nadále měla zůstat minimálně účast v play-off, kde mají zápasy větší náboj a jsou i pro diváky více atraktivní.

A poslední otázka, která se netýká úplně basketu. Jaký používáš gel na vlasy? Všimli jsme si, že každý zápas máš perfektní účes:)
Používám něco, čemu se říká hlína, přeci jen jsem kluk z vesnice. Perfektní vzhled je další silnou stránkou našeho týmu. Pokud se nám výjimečně nedaří herně, můžeme diváky potěšit alespoň touto cestou.