První hrací víkend, těsná prohra

21.09.2015 13:03

BASKETBAL SVITAVY - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM     59 : 52 (8:8, 28:21: 49:40)

První utkání = těsná prohra

Hodnocení trenéra:

"V sobotu jsme odehráli naše dvě první soutěžní utkání na palubovce družstva BASKETBAL SVITAVY. Od samotného začátku jsme mohli vidět velmi vyrovnané a bojovné utkání z obou stran. Po vyrovnané první čtvrtině (8:8) nás soupeř trochu přitlačil a vytvořil si sedmibodový náskok. Jak se později ukázalo, byl to náskok rozhodující, protože třetí čtvrtinu vyhráli domácí o dva body a tu poslední jsme o dva body vyhráli my. Přes veškerou snahu a bojovnost se nám nepodařilo ubránit dvě výrazné osobnosti na straně soupeře  – Prokopa a Plhala, kteří nám v obou utkáních shodně vstřelili 48 bodů. Jejich výška, vyšší hmotnost a tím i stabilita, byly pro nás nepřekonatelnou překážkou. Postupně se na jejich bránění vystřídali téměř všichni hráči, bohužel jejich herní dovednosti byly nad naše síly.
Družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu po celé utkání. Oproti přípravě jsme zlepšili obrannou činnost, bohužel nás zradilo proměňování nájezdů a jednoduchých střel, což v takto vyrovnaném utkání znamenalo naši konečnou prohru o 7 bodů."

Body: Vojtěch Krám 14 bodů, Ondřej Findejs a Jakub Mareček 11 bodů, Matouš Plíšek 9 bodů, Adam Kadlc 3 body, Filip Meduna a Bedřich Paseka 2 body.

BASKETBAL SVITAVY - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM         56 : 39 (13:11, 25:22, 37:26)

V půlce došly síly

Hodnocení trenéra:

"Do druhého utkání jsme nastoupili s mnohem větší energií než domácí hráči. Zřejmě lehké podcenění našich hráčů po předchozím vyhraném utkání znamenalo naše až sedmibodové vedení v průběhu první čtvrtiny. O ně jsme však již v jejím závěru přišli. Začala se postupně projevovat únava jednotlivých hráčů a přes veškerou snahu trenéra (častější střídání a oddechové časy) jsme v průběhu druhé čtvrtiny nebyli schopni udržet s domácími krok a rozdíl ve skóre postupně narůstal. Třetí čtvrtina znamenala z naší strany pouhé čtyři vstřelené body a rozdíl již tak velký, že trenér výrazně obměnil sestavu a opory družstva zůstaly déle na lavičce a střídali je méně vytěžovaní hráči."

Body: Vojtěch Krám 11 bodů, Ondřej Findejs 8 bodů, Matouš Plíšek a Jakub Mareček 7 bodů, Adam Kadlc 4 body, Filip Meduna 2 body.