Představujeme pivota Áčka, Jana Soudka

04.03.2015 19:20

Dneska jsme si pozvali na paškál další oporu našeho týmu, pivota Honzu Soudka. Co Honza dělá před zápasem, i mimo basketbalová hřiště, se dovíte z našeho rozhovoru.


Ahoj Honzo, máme tu téměř konec sezóny, jak bys zhodnotil její průběh?
Osobně jsem s letošní sezónou spokojen. I přesto, že jsme snad ani jeden zápas neodehráli v plném složení, držíme se v horní polovině tabulky a to byl také náš cíl.


Je to sezona pod novým koučem, je vidět na týmu nějaká změna a co bys trenérovi poradil do další práce.
    Štěpán se hodně snaží. Je vidět, že se na každý trénink poctivě připravuje a každou vteřinu za postranní čarou prožívá, jako by byl na hřišti s námi. Byl schopný přivést nové hráče do týmu, především Michala Hanuse, ze kterého se vyklubala opravdová posila a zaslouží si každou minutu na hřišti. Doufám, že “Sanka“ nepoleví ve svém nasazení a v příští sezóně nás povede se stejným elánem.


V posledním hracím víkendu si to rozdáme s Pakou o konečné páté místo a ve druhém zápase přijede Mladá Boleslav, se kterou to bývá vždy ostrý boj (o ostrosti loktů v tomto zápase by mohl mluvit Táby). Představ nám stručně oba soupeře.
    V sobotním utkání bude záležet na složení týmu hostí. Nová Paka má zkušený tým a pokud nastoupí Jan Dolejší s Alešem Peterkou, bude to tvrdý oříšek. Čekám tvrdý boj pod oběma koši, ale věřím, že soupeře přehrajeme. Nedělní zápas bude náročnější, Boleslav hraje rychlý a tvrdý basketbal a každý hráč dokáže být nebezpečný směrem ke koši. Pokud budeme zodpovědně bránit a nebudeme přecházet volné střelecké pozice, máme šanci uspět.


Ty jsi rozený v Chrudimi, prošel si zde všemi kategoriemi, takže jsi kovaný Chrudimák. Který tým bys rád viděl hrát na naší palubovce? Můžeš si vybrat tým z celého světa, od krajského přeboru až po NBA.
    Rád bych v Chrudimi přivítal jakýkoliv tým z Euroligy nebo NBA ve snaze nalákat lidi nejen na náš kvalitní basketbal . Ukázat mladším generacím krásu basketbalu a přilákat je na naše tréninky.


Dá se říct, že se celkem pravidelně staráš o muziku při rozcvičování, máš nějakou oblíbenou kapelu, kterou si pouštíš přímo před zápasem?
    V poslední době máme “pravidlo tří“. Každý hráč zašle 3 své oblíbené písničky a z toho vytváříme playlist. Díky tomu si přijde každý na své, snad i náš kapitán, Honza Bubeník, který když zaslechne Princeznu ze mlejna v rockové úpravě, je schopný se i rozběhnout. (zdravím Duklu :D)


 V momentě, kdy má A-tým hrací víkend, měníš nějak speciálně svůj harmonogram?
    Donedávna jsem hrál i za náš B-tým, takže jsem měl snad každý víkend hrací. Harmonogram výrazně neměním.

Pojďme mimo basketbal, studuješ v Brně vysokou školu, kde se zdárně taky blížíš ke konci. Prozraď našim čtenářkám, jak hodně divoké to v Brně je.
    O Brnu se nedá psát ani číst, to se musí zažít


A co Chrudim, na domácích zápasech se zvýšila návštěvnost. Máš tady doma nějaký oblíbený podnik, kde by tě mohli naši fanoušci potkat a prohodit s tebou pár slov?
V Chrudimi moc času netrávím, opravdu se jedná o víkendy, ale když je chuť na pivo a hlavně na kamarády, rád si zajdu na “Káču“. Takže zkuste štěstí tam.


Poslední otázka, když se blíží ten konec sezony, co máš v plánu na léto? Budeš se věnovat jinému sportu, nebo si rád od všeho odpočineš?
    Basketbal určitě z programu nevyškrtnu,  venkovní hřiště a nižší obroučky lákají snad každého.  Jinak se celý tým určitě těší na posezóní fotbálek, volejbal a badminton, rozlučku se sezónou není třeba zmiňovat. Já osobně se pak těším na nějakou tu dovolenou a jiné výlety za naše hranice.

Vzkaz pro fanoušky:
    Chtěl bych všem poděkovat za podporu. Obdivuju naše fanoušky, s jakou chutí chodí na naše zápasy, především patří díky těm, kteří jsou ochotni vstát i na nedělní match. Doporučuji všem, objednat si naši skvělou týmovou šálu a uvidíme se o víkendu ;)
Jo a jedna pecka na závěr….Johnny Filip prý po letošním soustředění zasmečuje, což je solidní pozvánka i na sezónu 2015-2016. Ahoj