Kapitán Áčka hodnotí první hrací víkend

13.10.2014 17:20

Basketbalová sezóna již začala a proto jsme se rozhodli udělat první rozhovor s hráčem Darrenu. Jako prvního jsme oslovili kapitána Áčka Jana Bubeníka, který hodnotí první hrací víkend. Chrudim odjela 11.10. do Brandýsa nad Labem, kde bohužel prohrála 80:69. V neděli jsme zavítali do Prahy, kde v Horních Počernicích Darren porazil domácí 74:84.

 

Honzo, čím si vysvětluješ špatný úvod do zápasu v Brandýse?
Řekl bych že to byl naší nesehraností,a i určitě tím že soupeř byl jakoby více natěšený na ten zápas, je to nováček soutěže, který hrál velmi s chutí, bojoval o každý míč a v určitých chvílích mu tam spadly těžké střely, což nás určitě dost nahlodávalo. K procentu TH od první minuty se radši ani vyjadřovat nebudu. Až na Honzu Soudka to byla od všem velká tragédie.

Myslíš, že šlo v prvním poločasu udělat něco jinak?
No ani bych neřekl že šlo něco udělat jinak, možná jsme mohli přejít na zónovou obranu o chvilku dříve, jelikož ta pak po změně stran na ně začala celkem platit. Samozřejmě proměňovat TH tak by ten poločas nevypadal tak hrozně jak vypadal.

Jak naopak vnímáš zlepšený druhý poločas?
Přešli jsme na zónovou obranu, což se ukázalo jako dobrý krok. Začali jsme mluvit a více bojovat, ale když už jsme ale se malinko přiblížili, tak jsme udělali nějakou chybu v obraně či soupeř trefil těžkou střelu a veškerá snaha o zvrácení zápasu mohla přijít znova, když už se to nakonec podařilo, tak už zbývala minuta do konce, kdy si soupeř pohlídal vedení a nezbývá než mu pogratulovat k zaslouženému vítězství.

Myslíš, že dokážeme Brandýs doma porazit?
Jsem přesvědčený, že v odvetě soupeře porazíme, chyběl nám v sobotu nemocný Ondra Votava, který jak se ukázalo v neděli je hodně důležitým hráčem. A hlavně takhle hrozné procento střelby TH snad nemůžeme letos už vyrovnat.

Čím si vysvětluješ, že máme vždy slabší začátek sezóny?
Je to určitě sehraností týmu, tým je víceméně už pár let spolu skoro ve stejném složení. Mohu mluvit i za sebe, že tréninku kdybychom se sešli všichni na tréninku a po pauze letní se dali do kupy moc není, letos byl pouze jeden přátelský zápas, kdy jsme se sešli a to nám taky nepřidalo. Proto to asi chvilku trvá než si opět na sebe zvykneme a nastartujeme naší mašinu k výhrám a ke splnění cíle dostat se do play off na které určitě máme.

V čem byl jiný zápas v Počernicích proti sobotnímu utkání?
Byl jiný v tom, že Ondra Votava vylezl z postele a šel nám se sebezapřením pomoci urvat první výhru za což mu děkujeme, protože to bylo znát. Dalším aspektem výhry byl i výkon celého mužstva, který byl bojovný a všichni makali na 120%, speciálně bych vyzvedl rozehrávače Marcela Chalupníka, který i přes zranění se zakousl a dohrál a k tomu ještě skvěle rozdával přihrávky na volné hráče a nebo i najel a zaskóroval. Dále jedná velká a podstatná změna byla ta, že jsme obrátili procento TH na druhou stranu než v sobotu a důležitých chvílích zápasu je proměňovali.

Jak chutná první vítězství v sezóně?
Jak chutná? U mě osobně hodně, přeci jen to děláme proto abychom dobře reprezentovali město Chrudim a měli i radost z basketbalu, což bez výher nejde. Jediný zápor na tom je, že my starší hráči jsme po takovém víkendu unavení a cítíme každý kus těla a i ty kousky o kterých člověk ani neví že je má.

Jaké máš ty osobní cíle v této sezóně?
Nezranit se!!! A být ještě v tomto věku a váze aspoň malinko prospěšný týmu a pomoci mu k minimálně stejnému umístěni jako vloni.