Jasná výhra v derby, poté prohra

02.11.2015 13:17

BC Darren Chrudim 91:48 BK Přelouč "B" (18:13 35:23 58:33)
Body a sestava: Táborský 28 bodů (11/10 trestné hody + 6 doskoků + 6 získaných faulů), Blažek 28 bodů (11/6 trojky + 6 získaných faulů), Truneček 13 bodů, Havlín 12 bodů, Mareček 5 bodů, Plíšek 2 body (5 asistencí + 8 doskoků), Halamka V. 2 body (8 doskoků), Halamka J. 1 bod (11 doskoků), Straka

BC Darren Chrudim 59:68 TJ Jiskra Hořice (10:18 21:29 37:45)
Body a sestava: Táborský 16 bodů, Blažek 13 bodů, Truneček 11 bodů, Havlín 9 bodů, Halamka J. 4 body, Plíšek T. 3 body, Halamka V. 2 body, Mareček 1 bod

 

Robin Blažek, hráč:

"Tuto sobotu nás čekalo utkání s týmem BK Přelouč. Pikantní atmosféra byla zaručena nejen díky tomu, že se jedná o můj mateřský klub, ale také díky tomu, že letošní sezónu v přeloučském A-týmu hostuje i Martin Truneček a tak zápas sliboval zajímavou podívanou.

Začátek utkání provázela spousta nepřesností a nejspíše zde sehrála svou roli nervozita na obou stranách. Po první čtvrtině jsme si vypracovali mírný náskok, který se nám díky kvalitní obraně podařilo do poločasu navýšit na 12bodů. Do třetí části jsme vstoupili s cílem rozhodnout zápas poctivou defenzivou a rychlými protiútoky. Soupeř se nás snažil zastavit zónovou obranou, kterou jsme potrestali úspěšnými střelami z dálky, a tak náskok stále rostl. V poslední čtvrtině je třeba ocenit práci celého našeho týmu, který ani při 30-ti bodovém vedení nepolevoval a rozdíl skóre narostl až na závěrečných 43bodů. Předvedli jsme jeden z nejpovedenějších výkonů této sezóny a odměnou nám bylo vítězství ve „východočeském derby“.

V neděli na nás čekali Hořice, soupeř z opačného konce tabulky, a my byli odhodlaní se poprat o vítězství za každou cenu. Bohužel ani tentokrát se nám úplně nevyvedl začátek utkání a za první čtvrtinu jsme dali pouze 10bodů. Soupeře jsme si však výrazněji utéct nenechali a to i přes to, že oproti sobotě jsme se nemohli opřít o střelbu z dálky. Poločasové skóre naznačovalo boj až do konce, což se vyplnilo. Naším asi největším problémem byl postupný útok a nedostatečný pohyb v něm, s čímž se potýkáme celou sezónu. V závěrečné části se nám konečně podařilo vyrovnat a utkání zdramatizovat, ale tento stav se nám nepovedlo dlouho udržet. Nakonec jsme utkání prohráli o 8bodů. I přes to lze konstatovat, že jsme předvedli bojovnost a na hřišti nechali všechno."