Hodnocení víkendu 22.1. - 24.1.2016

27.01.2016 10:31

Áčko

BC Benešov - BC Darren Chrudim 77:62 (24:12, 50:34, 66:50)

Body a sestava:
Večeřa M. 13 bodů, Večeřa J. 12 bodů, Hanus M. 9 bodů, Soudek J. 8 bodů, Filip J. 7 bodů, Dosoudil K. 6 bodů, Bubeník J. 5 bodů, Halamka J. 2 body, Chalupník M.

Štěpán Popelka, trenér:

"V pátek jsme v rámci dohrávky 14. kola jeli do Benešova. Vzhledem k naší výškové převaze byl jasný pokyn dostat balón do vymezeného území a využít naše pivoty.  V začátku utkání se nám to dařilo. Pak přišla ale smršť rychlých protiútoků Benešova, na které jsme nedokázali zareagovat a první čtvrtinu jsme prohráli 24:12. Úkol byl tedy jasný. Zastavit přechod soupeře na útočnou polovinu i za cenu taktického faulu. Moc se nám to nedařilo, ale naštěstí od první čtvrtiny se nám začalo dařit v útoku. V poločasu bylo skóre 50:34. Bylo jasné, že se musíme zaměřit na obranu. Třetí část byla naprosto vyrovnaná. Do poslední čtvrtiny jsme šli s tím, že zkusíme z náskoku soupeře něco ubrat. Náš nástup do čtvrtiny byl parádní a během chvíle jsme náskok stáhli na hratelných 7 bodů. Už to vypadalo, že máme nad soupeřem lehce navrh. Bohužel pro nás si Benešov koncovku pohlídal a zaslouženě zvítězil. V utkání bylo vidět, že kluci, co přišli po zranění, mají určité manko s fyzičkou a z toho pramenili i zbytečné ztráty, které Benešov dokázal potrestat. Na tom budeme muset zapracovat. Za týden nás čeká domácí utkání, které prostě musíme zvládnout, protože naše série bez vítězství je nyní 5 zápasů."

Béčko

BC Darren Chrudim „B“ – TJ Svitavy „C“ 95:50
Body a sestava: Mareček F. 30 bodů, Truneček M. 21 bodů, Víšek O. 17 bodů, Blažek R. 15 bodů, Plíšek T. 8 bodů, Halamka J. 2 body, Halamka V. 2 body

Filip Mareček, hráč:

"V sobotu jsme hostili družstvo ze Svitav. Díky různým omluvenkám jsme se sešli pouze v 7 lidech. Soupeř na tom ovšem nebyl o moc lépe. Vstup do utkání se nám uplně nevydařil. Z pohledu obrany jsme špatně řešili pick and roll a hlavní útočná zbraň Svitav - Kačenga - trestal nekompromistí střelbou z po za oblouku. Když poté trefil i dvě šťastné střely takřka z poloviny hřiště, skončila první čtvrtina naším těsnými vedením o tři body, které zařídil tkz. buzzer beaterem Ondra Víšek. Do druhého dějství jsme vstoupili o poznání lépe. Proměňovali jsme rychlé protiútoky i střely z dálky. Celý druhý poločas už byl pod naší kontrolou. Jediná otázka tedy byla, jestli padne stovka. To se nakonec i přes veškerou snahu nepovedlo. Celý tým si za předvedený výkon zaslouží pochvalu. Ze statistik bychom mohli vypíchnout skvělou úspěšnost střelby za 3 body, které vévodil Ondra Víšek. Všem věrným fandům děkujeme za podporu."

U19

BVK Holice – BC Darren Chrudim 58:59
Body a sestava: Víšek O. 16 bodů, Mareček F. 16 bodů, Plíšek T. 10 bodů, Moučka P. 7 bodů, Mikšovský F. 6 bodů, Letáček O. 2 body, Půlpán D. 2 body, Procházka O., Jiruška M., Zouhar M., Mošner M.

BVK Holice – BC Darren Chrudim 59:51
Body a sestava: Víšek O. 9 bodů, Moučka P. 7 bodů, Mareček F. 6 bodů, Plíšek T. 6 bodů, Mikšovský F. 6 bodů, Letáček O. 5 bodů, Procházka O. 4 body, Zouhar M. 4 body, Půlpán D. 4 body, Jiruška M., Vaněk M. Mošner M.

Tobiáš Plíšek, hrající trenér:

"V neděli nás čekal soupeř z Holic. Zápas začínal až ve 13 hodin, tak mohlo nastoupit pár hráčů na dopolední zápas východočeské ligy.

Do zápasu jsme vstoupili dost špatně.  Nic nám nevycházelo a brzo jsme si nasbírali fauly. Celý první poločas jsme se trápili a do druhé poloviny vstoupili s 14 bodovým mankem. Na naší straně se hrálo bez střídání a náskok se začal zmenšovat. Hlavně obrana se zlepšila a začaly padat jednoduché koše. Zbývalo 30 vteřin do konce prvního zápasu a soupeř byl u míče. Hráli dlouhý útok, protože vedli o 1 bod. Dostali se pod koš, ale nepodařilo se jim skórovat. Po našem úspěšném doskoku zbývalo 10 vteřin. Nemohli jsme si tedy připravit žádnou akci. Čas utíkal rychle, po přihrávce na Ondru Víška zbývala už jen vteřina. Na nic nečekal a hodil míč na koš. Každý čekal, jak střela dopadne. Ozval se klakson, míč stále letí a padá do obroučky. Výbuch euforie, celý náš tým vběhl na hřiště a začal se radovat. I naši fanoušci nezůstali potichu. První zápas skončil 58:59 v náš prospěch.

Druhý zápas také nezačal podle mých představ. Doskok v obraně byl stále mizerný. Soupeř znal a dokázal úspěšně řešit naše signály. Snažili jsme se pokrýt jejich nejlepší hráče, ale byla znát naše únava. Únava se projevila i ve střelbě trestných hodů, úspěšnost byla velmi nízká. V zápase byla i menší slovní potyčka s místními fanoušky, což není pro vývoj zápasu nikdy dobré. Nepodařilo se nám zápas otočit a vyhrát. Druhý zápas skončil za stavu 59:51.

Za sebe musím pochválit celý náš tým, který bojoval na hřišti i mimo něj. Je vidět, že jsme jeden tým a táhneme za jeden provaz. Velké díky patří i našim mamkám, které prožívají zápasy tak jako my."