Dvě vydřená vítězství

08.11.2015 18:53

BC Darren Chrudim - Sokol Josefov 65:53 po prod. (17:9, 28:26, 42:42, 53:53)

Body a sestava: Votava O. 18 bodů, Soudek J. 12 bodů, Filip J. 7 bodů, Bubeník J. 6 bodů, Hanus M. 6 bodů, Zítko O. 5 bodů, Chalupník M. 4 body, Večeřa J. 3 body, Havlín K. 2 body, Večeřa M. 2 body

Štěpán Popelka, trenér:
"V sobotu jsme přivítali tým z Josefova. Od začátku utkání byl náš cíl hrát rychle a agresivně do koše. To se nám dařilo a vybudovali jsme si náskok 9 bodů. Pak přišlo z naší strany trochu podcenění, kdy jsme si mysleli, že nám to soupeř nechá a vyhrajeme bez problémů. To jsme se zmýlili. Soupeř bojoval o každý balon a centimetr palubovky a tím s námi dokázal sehrát vyrovnanou partii. Přestali jsme využívat náš rychlý přechod a začala tahanice. Zbytek utkání byl dost vyrovnaný, ale to jen díky naší neschopnosti proměnit naprosto jednoduché koše. V závěru jsme se dostali pod velký tlak, kdy soupeř vedl 2 minuty před koncem o 5 bodů. Naštěstí díky naší velice agresivní obraně soupeř do konce základní hrací doby nedal koš a my dokázali srovnat. Mohli jsme vyhrát již v základní hrací době, ale Jan Bubeník neproměnil jednoduchý nájezd a vteřinu před koncem Ondra Votava odmítl zápas rozhodnout 2 neproměněnými šestkami. V prodloužení jsme pokračovali v perfektní obraně a konečně využili rychlé protiútoky. Posledních 7 minut utkání, včetně prodloužení, jsme vyhráli 17:0. V druhém poločasu a prodloužení jsme nedali 13 trestných hodů, což nás zase sráželo. Celý zápas jsme se potýkali s nízkou úspěšností střelby. Možná to bylo dané halou, kde nejsme moc zvyklí hrát."

 BC Darren Chrudim - Basket Poděbrady 78:69 (18:20, 42:44, 54:51)

Body a sestava: Votava O. 22 bodů, Filip J. 14 bodů, Soudek J. 12 bodů, Hanus M. 10 bodů, Chalupník M. 8 bodů, Bubeník J. 6 bodů, Večeřa M. 4 body, Havlín K. 2 body, Večeřa J., Halamka J., Zítko O.(nenastoupil)

 

Štěpán Popelka, trenér:
"Již v sobotu jsme měli informace, že soupeř přijede v nízkém počtu hráčů a hlavně bez dlouhých. To se stalo. Přijeli pouze v 6 lidech. Naším cílem bylo opět hrát rychle a soupeře uběhat a v postupném protiútoku využít Honzu Soudka. První poločas byl z naší strany na útočné polovině vcelku dobrý, ale opět jsme měli velké problémy v obraně na perimetru. Soupeř nám za prvních dvacet minut hry nasázel 10! trojek. V poločasové pauze jsme si řekli, že nesmíme tolik odstupovat od střelců, protože kromě trojek byl soupeř bezzubý. To se nám povedlo. Za třetí část utkání jsme dostali pouze 7! bodů. Nicméně jsme se trápili v útoku a nedávali opět naprosto vyložené pozice. V jednu chvíli jsme vedli o 12 bodů a vypadalo to, že zápas dohrajeme v klidu. Opak byl pravdou. Po vystřídání Honzy Soudka nás soupeř stáhl na 2 body. Snad poprvé v této sezóně jsme koncovku zvládli podle našich představ a zápas dotáhli do vítězného konce.

O víkendu jsme neztratili ani jeden zápas, ale naše hra prostě není dobrá. V útoku se strašně moc nadřeme a neproměňujeme jednoduché koše a tím se dostáváme do křeče. Z toho pramení, že přecházíme střelecké pozice, řešíme složitě přesilovkové situace 3 na 2 a 2 na 1 a chybí nám lehkost. Zbytečně držíme míč a soupeř to má pak proti nám jednoduché. Na tom musíme hodně zapracovat. Jsem rád, že nám ale oba zápasy vyhrála naše obrana. Jak jsem říkal, v sobotu jsme za posledních 7 minut nedostali koš a v neděli za celý druhý poločas jsme dostali pouze 25 bodů. Na tom musíme stavět."