Dvě prohry v derby s Přeloučí

21.12.2015 07:05

BC Darren Chrudim - BK Přelouč 57:70 (15:13, 34:33, 38:56)
Body a sestava: Hanus M. 15 bodů, Soudek J. 14 bodů, Filip J. 9 bodů, Večeřa M. 8 bodů, Truneček L. 4 body, Zítko O. 3 body, Večeřa H. 2 body, Halamka J. 2 body, Bubeník J., Havlín K.

Štěpán Popelka, trenér:

"V pátek jsme přivítali tým z Přelouče. Soupeř přijel v téměř kompletní sestavě, tak bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Úvod utkání nám vyšel podle našich představ. V obraně se nám dařilo pokrýt soupeřovi pivoty a 7. minutě jsme měli náskok 8 bodů. Pak ale nastala menší krize. Dalších 5 minut jsme nedali ani jeden koš a soupeř se dostal do mírného vedení. Zbytek prvního poločasu byl velice vyrovnaný a nakonec jsme šli do kabin s jednobodovým vedením. V třetí čtvrtině přišlo to, co jsme si ani ve zlém snu nepředstavovali. Celých 8! minut jsme nedokázali dostat míč do obroučky a Přelouč se dostala do 14ti bodového vedení. Celkově třetí čtvrtinu vyhráli rozdílem 19ti bodů. V této části jsem měl asi zkusit protočit více hráčů, třeba by se někdo chytil a prolomil naše střelecké trápení. Do poslední části jsme šli s tím, že už nemáme co ztratit a zkusíme ještě zabrat. Opravdu jsme začali hrát v obraně více agresivně a konečně jsme se trochu rozeběhli a stáhli soupeře na hratelných 8 bodů. Pak přišla asi rozhodující trojka Martina Trunečka, který do Přelouče hostuje z našeho béčka. Soupeř si pak už koncovku pohlídal.

Je škoda, že jsme s Přeloučí nevydrželi hrát celých 40 minut, protože 3 čtvrtiny jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale když nejsme schopni více jak 13 minut dát koš, tak si asi nezasloužíme vyhrát."

 

BK Přelouč - BC Darren Chrudim 78:59 (19:10, 39:31, 57:40)
Body a sestava: Filip J. 21 bodů, Soudek J. 10 bodů, Hanus M. 8 bodů, Večeřa J. 6 bodů, Halamka J. 6 bodů, Bubeník J. 4 body, Truneček L. 2 body, Večeřa M. 2 body, Havlín K., Zítko O.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"V neděli jsme jeli hrát odvetu do Přelouče. Soupeři chyběl zkušený Konvalina, místo něj nastoupil nadějný 206 cm vysoký Martin Roub. Chtěli jsme navázat na poslední čtvrtinu, kde jsme soupeře agresivní obranou a rychlým přechodem přehrávali. Bohužel se to vůbec nepovedlo. Měli jsme velký problém na obraném doskoku, kde měl soupeř převahu a možnost své neúspěšné pokusy napravit. První čtvrtinu jsme prohráli o 9 bodů. Do další části jsme šli s tím, že se pokusíme hrát více do koše a zase to trochu zrychlit. To se nám docela povedlo, protože jsme soupeře nutili k faulům a stříleli jsme za tuto čtvrtinu celkem 13 trestných hodů. Do poločasu byl výsledek stále hratelných 39:31. Pak zase přišla naše chvilka, kdy jsme 5 minut nedokázali přejít přes obranu soupeře, který velice dobře zahušťoval podkošový prostor. Rozdíl narostl na 21 bodů. V posledních 5ti minutách jsme si řekli, že to ještě zkusíme a chtěli jsme Přelouč trošku přitlačit presingem. To úplně nevyšlo a domácí si v klidu zápas pohlídali.

Dnes to byl úplně jiný zápas než v pátek. Přelouč nás přehrávala ve vymezeném území, kde využívali své silné podkošové hráče. V druhém poločasu jsme chtěli zdvojovat pod košem, ale soupeř nás začal trestat z dálky. V ofenzivě nás dnes držel hlavně Honza Filip, který skončil na 21 bodech. Bohužel se k němu dnes nikdo výrazně nepřidal. Musíme na tyto zápasy rychle zapomenout a hlavně vyléčit zranění na další zápasy"

 

Hodnocení poloviny sezóny

"Do sezóny jsme šli s tím, že chceme hrát v popředí tabulky. První utkání nám moc nevyšla a začali jsme 0-2. Pak ale přišla parádní série 7-0. Zápas od zápasu jsme se zlepšovali a hráli basket, který bychom chtěli předvádět v celé sezóně. Bohužel na poslední 4 zápasy nám vypadli ze hry Dosoudil, Votava a poté i Chalupník. A to pro nás byla velká rána. Říkal jsem si, vyhrát 2 zápasy z posledních 4, bylo by to super. Povedlo se vyhrát pouze jednou. Nicméně se stále držíme v kladné bilanci výher, tak musíme být nakonec spokojeni. Snad se kluci do druhé poloviny uzdraví a budeme moci hrát v klidu v popředí tabulky. Chtěl bych hráčům za první polovinu sezóny poděkovat, protože jsme si nikdo z nás nepředstavovali takovou absenci hráčů jaká nás postihla. Tým se semkl a táhl za jeden provaz."