Dvě prohry v Blansku

27.10.2015 11:55

BBK Blansko - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM         63:52 (15:8, 31:18: 44:30)

Ach ty šestky

Vzhledem k přeloženému termínu domácího utkání s Havlíčkovým Brodem na 12. prosince, zajíždělo družstvo žáků k dalšímu dvojutkání opět na venkovní palubovku, tentokrát do Blanska. Již z výsledků dříve odehraných utkání bylo zřejmé, že nás nečeká jednoduchý a lehký soupeř.  Opak se potvrzoval od prvních minut utkání. My jsme k utkáním odjížděli v devíti hráčích (a tím devátým byl Ondra Drahoš, ročník narození 2004, na kterého by utkání v této kategorii měla čekat ještě další tři roky), což při dvojutkáních je vždy o fyzických silách a jejich správném rozložení.

Do utkání jsme vstoupili nebojácně dvěma koši Ondry Findejse a až do osmé minuty jsme si vedení udržovali. To nás ale pomalu začali domácí přehrávat přesnějším proměňováním svých střeleckých příležitostí. Jak se ukázalo v následujícím průběhu utkání, byla střelba X-faktorem tohoto i následujícího utkání. Po celou dobu utkání se jednotliví hráči předháněli v neproměňování těch nejvyloženějších střeleckých situací. A i když jsme neproměňovali, přesto jsme se soupeřem neprohrávali výrazným rozdílem (poločasové skóre 31:18 ve prospěch domácích). Zvýšené úsilí ve třetím hracím období vedlo k tomu, že domácí navýšili rozdíl ve skóre pouze o jediný bod a tak jsme šli do poslední čtvrtiny se čtrnácti bodovým mankem. V té všichni hráči nechali na palubovce zbytky svých sil a úspěšně stahovali rozdíl ve skóre, který byl tři minuty před koncem utkání pouhé čtyři body, a vypadalo to, že dosáhneme na vyrovnání. V této fázi hry jsme byli rozhodně lepší. Zde bohužel opět přišel několikrát kolaps při neproměnění těch nejvyloženějších šancí.  Současně s tím našim hráčům síly odcházely rychleji než domácím (díky menší rotaci a snaze srovnat skóre), a tak to bylo z naší strany vše a soupeř tak v závěrečných minutách korigoval skóre na konečný rozdíl jedenácti bodů.

Je škoda, že v průběhu utkání jsme nebyli schopni úspěšně realizovat jedinou střeleckou činnost, která probíhá v klidu, a tou je střelba trestných hodů. Celkový poměr šestek v tomto utkání byl 33:10 a jediným hráčem, který snese v této činnosti měřítko, je Kuba Mareček, který proměnil z osmi trestných hodů šest. Na druhé straně nejméně úspěšným střelcem šestek v utkání byl Matouš Plíšek, který z jedenácti pokusů proměnil dva. Co mu však nešlo při střelbě trestných hodů, to nahradil nesmírnou bojovností a neustálou snahou hrát do koše a ve finále se stal nejlepším střelcem v utkání. Nelze opomenout ani výkon Ondry Findejse, který byl druhým nejlepším střelcem utkání v našich barvách, ale především s obrovskou energií nás táhnul do každého protiútoku a výborně bránil a Kuby Marečka, který svým tlakem na rozehrávače soupeře pomohl k řadě zisků a korekci skóre.

I když jsme utkání prohráli, všichni hráči sklidili pochvalu trenérů za svou bojovnost.  Ukazuje se, že tréninkové úsilí postupně přináší zlepšené výkony.

Střelci v utkání:

Matouš Plíšek 24 bodů, Ondřej Findejs 13 bodů, Jakub Mareček 10 bodů, Vojtěch Krám a Vojtěch Pechar 2 body, Filip Meduna 1 bod.

 

 

BBK Blansko - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM         52:32 (13:4, 24:17, 38:26)

Od půlky bez „Findyho“ a bez šance na vítězství

Průběh druhého utkání (na rozdíl od prvního bylo hráno na 4x8min, jak určují pravidla této soutěže) hodně poznamenal fakt, že Ondra Findejs se vydal v průběhu prvního zápasu a půlky druhého, ze všech svých sil a pro křeče v žaludku již do druhé půlky utkání nenastoupil. Tím se naše hráčská rotace snížila o hráče základní pětice a družstvo nemělo síly na obrat v utkání. Zbývající hráči opět nechali své síly na hřišti, ale soupeř si však vedení pohlídal a v poklidu zvítězil o dvacet bodů.

Střelci v utkání:

Matouš Plíšek 12 bodů, Jakub Mareček 10 bodů, Ondřej Findejs a Vojtěch Pechar 3 body, Filip Meduna a Bedřich Paseka 2 body.