Drama a skvělý obrat

26.10.2015 10:10

BK Tábor 63:65 BC Darren Chrudim (11:18, 23:31, 43:48)
Body a sestava: Filip J. 18 bodů, Hanus M. 14 bodů, Dosoudil K. 8 bodů, Bubeník J. 7 bodů, Soudek J. 7 bodů, Večeřa M. 4 body, Chalupník M. 3 body, Zítko O. 2 body, Halamka J. 2 body

 

Hodnocení utkání

Před zápasem mě kluci informovali, že Tábor je proslulý svou zónovou obranou. To je bohužel to, co nám moc nevyhovuje. Na začátku proti nám nastoupili v osobní obraně a my se dostali velmi rychle do vedení 11:2. Do druhé čtvrtiny už přišla jejich zóna. Nehráli jsme proti ní vyloženě špatně, ale bohužel nás sráželi úplně zbytečné ztráty. Po první poločasu jsme vedli o 8 bodů. Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme zápas rozhodnout na začátku třetí čtvrtiny. To se vůbec nepovedlo a během 3 minut bylo srovnáno. Přesto, že jsme měli v obraně poměrně dost zisků, nedokázali jsme je potrestat jednoduchým košem a proto byl zápas do konce vyrovnaný. Tábor pak změnil obranu na osobní a já doufal, že sehranými signály soupeře přehrajeme. Bohužel jsme se stále trápili s velkým počtem ztrát. Bylo jich opravdu hodně a můžeme být jen rádi, že je soupeř nedokázal potrestat. Koncovka byla z naší strany velice chaotická. Nejdříve jsme nepochopitelně nedokázali předriblovat půlku a soupeř měl míč. Když bylo do konce asi 15 vteřin, doskočili jsme neúspěšnou střelu a místo toho, abychom to v klidu dohráli, tak jsme si nedokázali přihrát a dali soupeři poslední šanci. Tábor poslední akci zahrál velice špatně a my naštěstí vyhráli o 2 body. Výhru bereme, ale s naší hrou nemůžeme být spokojeni. Těch ztrát bylo z naší strany pravdu hodně a kvalitnější soupeř by nás jistě více trestal. Máme na čem pracovat do dalších zápasů.

 

 

BK Lions Jindřichův Hradec "B" 76:81 BC Darren Chrudim (22:16, 39:35, 62:54)
Body a sestava: Hanus M. 15 bodů, Filip J. 14 bodů, Chalupník M. 13 bodů, Dosoudil K. 10 bodů, Bubeník J. 9 bodů, Halamka J. 9 bodů, Soudek J. 7 bodů, Večeřa J. 4 body, Večeřa M.

 

Hodnocení utkání

Utkání začalo velmi nervózně a oba týmy se dopouštěli spousty chyb. Zhruba po třech minutách se už hra zpřesnila, bohužel jen na straně domácího týmu. Chrudimští, jako by se nemohli sžít s tělocvičnou, míči a verdikty rozhodčích. Díky tomu se JH dostal do vedení o 8 bodů a zhruba takovýto náskok si držel celý první poločas. Třetí čtvrtina začala úplně nejhůře pro nás, jak mohla. Nestíhali jsme v obraně, dělali jsme obrovské množství chyb a výsledek by takový, že se JH dostal až do 18 bodového vedení, pak se ale začaly dít věci… V rozmezí od 25. minuty do 30. minuty jsme konečně začali naši hru. V obraně jsme nic nevypustili a poctivě jsme doskakovali a v útoku jsme se zklidnili, začali hrát kolektivně a proměňovat šance. Rozdíl ve skóre se tak rapidně zmenšoval a 3. čtvrtinu jsme ztráceli už jenom 8 bodů. Na začátku posledního kvartálu jsme si sice zase vybrali slabší minutku, ale soupeř toho nedokázal využít a se tak rázem dostali na dostřel. Až konečně po výborném výkonu jsme se dostali zhruba 1,5 minuty konečně do vedení. To odpor soupeře zlomilo úplně. V závěru tohoto zápasu jsme si snad konečně po hodně dlouhé době pomohli trestnými hody, které jsme měli stoprocentní a tím jsme vždy udržovali náskok minimálně čtyř bodů, aby JH nemohl jít do vedení, nebo vyrovnat. Poděkování patří celému týmu, který nesložil zbraně a bojoval až do konce. Přineslo to ovoce!! Na druhou stranu je potřeba stále poctivě pracovat, protože silnější soupeři by si takhle skvěle rozehraný zápas vzít nenechali. Snad nás ale takovýto obrat nakopne a dodá nám hlavně střelecké sebevědomí.