Béčko - domácí prohry hodnotí hráč Jan Večeřa

18.10.2014 10:25

TJ Sokol BC Darren Chrudim "B" - TJ Turnov 51:76 (3:19 17:42 28:58)

Jan Večeřa: " Našemu týmu nevyšel absolutně vstup do utkání. Dělali jsme spousty zbytečných chyb, balón neputoval vůbec z ruky a nedokázali jsme si vytvořit žádné šance. Pak si to každý zkusil vzít na sebe a často zapomněl, že by se měl vrátit rychle do obrany. A proto snad jednu chvíli bylo až o 30 bodů. Nutno podotknout, že soupeř nebyl technicky o moc lepší než my, akorát jenom hrál jednoduše, trefil otevřenou střelu a my mu usnadnili tím, že jsme se nevraceli do obrany. Druhý poločas se spíš jenom dohrával. Kluci to ale nezabalili a dál bojovali. Snížili jsme rozdíl dvaceti bodů, ale to bylo vše. Pozitivem zápasu bylo snad je to, že kouč mohl dát dost příležitosti mladým hráčům."

Body a sestava: Truneček M. 16 bodů, Blažek R. 9 bodů, Truneček L. 9 bodů, Halamka J. 6 bodů, Večeřa J. 3 body, Plíhal M. 3 body, Plíšek T. 3 body, Suchánek M. 2 body, Půlpán D., Děděk J., Pudil J.

 

TJ Sokol BC Darren Chrudim "B" - TJ Jiskra Hořice 69:71 (14:21 29:30 48:49)

Jan Večeřa: "Tento zápas byl od začátku vyrovnaný, ale musíme uznat, že soupeř měl pořád trošku navrch a my jenom dotahovali. Když už se nám podařilo jít do vedení, vždy jsme ho ztratili nějakou chybou, nebo že jsme neubránili. Také nás trápil útočný doskok soupeře a hráč Enžú. Ten našemu týmu škodil nejvíc. Ve druhém poločase jsme ale zabrali, dostali se do vedení, ale vždy nějakou chybou jsme buď soupeřovi vedení vrátili nebo mu dovolili vyrovnat. V závěru jsme prohrávali o 3 body a M. Truneček byl faulován při střele trojky. Zachoval chladnou hlavu a proměnil všechny 3 trestné hody. Přiznám se, že v tu chvíli jsme věřil, že zápas skončí nerozhodně a my díky tomu, že jsme měli víc fyzických sil, zápas zlomíme v prodloužení. Bohužel, nejlepší hráč hostí se po cloně uvolnil a po té, co ho clonil snad celý tým Hořic se dostal i k otevřené střele a ta s klasonem padla do koše. Hořice vyhráli ne jako lepší tým, ale jako šťastnější tým."

Body a sestava: Truneček M. 21 bodů, Plíhal M. 13 bodů, Večeřa J. 12 bodů, Blažek R. 9 bodů, Plíšek T. 8 bodů, Dědek J. 4 body, Suchánek M. 2 body, Halamka J.