Béčko: Postup přes Havlíčkův Brod

22.03.2016 07:45

BC Darren Chrudim - TJ Jiskra Havlíčkův Brod 79:62
Body a sestava: Filip J. 19 bodů, Mareček F. 16 bodů, Blažek R. 14 bodů, Halamka J. 11 bodů, Havlín K. 9 bodů, Dvořák O. 6 bodů, Plíšek T. 4 body, Samek J.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod - BC Darren Chrudim 76:73
Body a sestava: Blažek R. 19 bodů, Havlín K. 13 bodů, Filip J. 13 bodů, Mareček F. 10 bodů, Plíšek T. 7 bodů, Halamka J. 6 bodů, Dvořák O. 5 bodů

 

Robin Blažek, hráč:

"Po základní části skončilo družstvo mužů „B“ na 8.místě a to nás předurčovalo potkat se v předkole play-off s devátým týmem tabulky, kterým byl Havlíčkův Brod. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Vždyť letošní sezónu jsme měli s Brodem čistě zápornou bilanci 0-2, při celkovém skóre    124-159.

Sobotní zápas jsme bohužel z důvodů obsazenosti haly na náměstí museli sehrát na „integrovce“ a tím jsme v podstatě přišli o výhodu domácího prostředí. Již od počátku zápasu bylo jasné, že půjde o těžký souboj. Skóre bylo neustále velmi těsné a ani jeden tým si nedokázal vypracovat větší náskok. Naše defenzíva byla vcelku solidní, ale obrovský problém byl obranný doskok. Soupeři nedělalo větší problém si dvakrát, třikrát doskočit neúspěšný pokus a následně zakončit. I přesto se nám podařilo si do poločasu vybudovat nadějný náskok 9bodů. Třetí čtvrtina byla opět téměř vyrovnaná a tak jsme do poslední části hry vstupovali za stavu 56-50. V závěrečném dění se nám podařilo agresivní obranou donutit soupeře ke ztrátám a lehce skórovat z rychlých protiútoků. Nakonec tam „padlo“ i pár trojek a my se mohli radovat z konečného vítezství o 17bodů.

Do nedělního zápasu jsme vstupovali pozitivně naladěni, byť jsme byli oslabeni o Jirku Samka, který nemohl z důvodu nemoci nastoupit. Cíl byl jasný, udržet 17-ti bodový náskok a postoupit do další fáze soutěže. První minuty zápasu se nám však hrubě nepovedli. Soupeř se rychle ujal vedení a v podstatě celou první půli ho průběžně navyšoval až na 14bodů. A opět v tom důležitou roli sehrál náš naprosto bídný obranný doskok. Ve třetí čtvrtině jsme na povel trenéra sáhli k taktické změně obrany, kdy jsme začali střídat zónový a osobní systém a neslo to ovoce. Závěrečnou desetiminutovku jsme zahajovali za stavu 56-51 pro domácí a vše bylo ještě otevřené. Soupeř vsadil vše na jednu kartu a vytáhl na nás celoplošnou obranu. I přes několik našich ztrát jsme dokázali následné postupné útoky proměnit v cenné body. Poslední okamžiky jsme dohrávali již bez možnosti střídání, když se naši oba pivoti krátce po sobě vyfaulovali. Soupeř se však již k žádnému velkému náporu nedostal a utkání vyhrál o 3body. Chrudim tak zaslouženě slavila postup do play-off, kde narazí na nejlepší tým základní části, Vysokou nad Labem.

Na závěr ještě nutno podotknout, že významnou roli ve víkendovém úspěchu sehrála výpomoc z A-týmu, rozehrávač Honza Filip a kouč A-týmu Štěpán Popelka, společně s podporou na lavičce tvořenou naším momentálně zraněným hráčem Zdeňkem Táborským a v neděli nehrajícím Jirkou Samkem."