Basketbalisté svůj plán nesplnili

24.11.2014 13:10

Chrudim - Druholigovým basketbalistům místního Darrenu se plánované dvě víkendové výhry nezdařily. V sobotu sice „přejeli" Přelouč, v neděli dopoledne si však vylámali zuby na Tesle Pardubice.

Darren Chrudim - Přelouč 93:69 (24:19, 23:13, 28:13, 18:24)

V loňské sezoně domácí s Přeloučí dvakrát prohráli a tuto nelichotivou bilanci chtěli změnit. V úvodu to ale tak nevypadalo a soupeř se brzy dostal do 6bodového vedení. Chrudimští však brzy zabrali a za několik minut stav otočili. Od druhé čtvrtiny již na palubovce kralovali a poločas vyhráli o 15 bodů. Po přestávce navíc jejich hra gradovala a rozdíl ve skóre narostl na famózních 30 bodů. Poslední část se již jen dohrávala, na jasném a naprosto zaslouženém vítězství Darrenu se již nemohlo nic změnit.

Sestava a body Darrenu: Dosoudil 20, Votava 17, Hanus 13, Chalupník 12, Večeřa 11, Bubeník 8, Havlín 7, Soudek 5.

Darren Chrudim - Tesla Pce 74:78 (24:19, 23:16, 14:28, 13:15)

Úvod utkání vyšel domácím na jedničku, poctivou hrou si v krátkosti vypracovali 8bodové vedení a nakonec vyhráli úvodní čtvrtinu o pět bodů. Také ve druhé části pokračovala mírná převaha Darrenu, která mírné vedení navýšila na poločasových 47:35. Jenže ve třetí čtvrtině přišlo zřejmě uspokojení hráčů s náskokem, ti podali prachbídný výkon a díky tomu, že tuto část prohráli o čtrnáct bodů, se dostala do vedení o dva body Tesla. Poslední čtvrtina byla vyrovnaná, ani jednomu z týmů se nepodařilo dostat do většího náskoku. V dramatické koncovce byl nakonec šťastnější soupeř a odvezl si do nedalekých Pardubic trochu nečekané vítězství.

Sestava a body Darrenu: Votava 21, Dosoudil 14, Bubeník 12, Chalupník 10, Hanus 7, Soudek 5, Havlín 3, Večeřa 2, Táborský.

Štěpán Popelka, trenér BK Darren Chrudim: „Do sobotního utkání s Přeloučí jsme šli s cílem hrát rychle a dávat si pozor na soupeřovi podkošové hráče. Přesto nám hosté dali v první čtvrtině 19 bodů, z toho 12 z perimetru. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili s ještě větší agresivitou v obraně, což vedlo k soupeřovým ztrátám a našemu navyšování náskoku. Tím jsme se uklidnili a předvedli parádní třetí čtvrtinu, pak už se utkání jen dohrávalo. Řekl bych, že to byl z naší strany zatím nejlepší výkon sezóny. Velmi pozitivně hodnotím zejména skutečnost, že každý hráč, který nastoupil, nastřílel alespoň pět bodů.

Nedělní utkání bylo bohužel o něčem jiném. Sice jsme jej výborně začali a po poločase jasně vedli, pak ale přišlo velké vystřízlivění. Přitom jsme věděli, že máme vše ve svých rukou a hlavně nesmíme nechat vynikat jejich střelce z dálky, to se nám ale najednou vůbec nepodařilo. Hlavním problémem naší porážky však je fakt, že jsme za celý druhý poločas dali pouhých 27 bodů. Nepodržela nás ani střelba trestných hodů, těch jsme minuli hned jedenáct! A to v takto vyrovnaných zápasech rozhoduje. Sobotní výhra má tak díky nedělní porážce menší cenu. S Teslou jsme neměli prohrát." 

 

zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-svuj-plan-nesplnili-20141124.html