Basketbalisté Chrudimi se osamostatnili na čele

21.02.2017 12:51

V předposledním dvojutkání druhé basketbalové ligy se Chrudimští basketbalisté nejdříve vydali do Poděbrad, kde proti čtvrtému týmu tabulky zvítězili o osm bodů. Následující den si v dopoledních hodinách zahráli na domácí palubovce s Kutnou Horou a bylo z toho druhé víkendové vítězství. Díky získaným bodům se navíc basketbalisté Sokola osamostatnili na prvním místě tabulky.

 

Poděbrady – Chrudim 62:70

Body: Soudek J. 22, Votava O. 11, Filip J. 8, Večeřa M. 8, Dosoudil K. 7, Zítko O. 5, Mareček F. 5, Chalupník M. 4, Bambuškar

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi: „V sobotu jsme jeli na palubovku nevyzpytatelných Poděbrad. První zápas jsme doma prohráli. Proto byla motivace na tento zápas ještě větší. Domácí měli k dispozici pouze jednoho klasického pivota.

Úkol zněl jasně. Dostat míč na naše podkošové hráče a využít naši výškovou převahu. Úvod utkání byl dost vyrovnaný. Poděbrady nás trestaly rychlým protiútokem. I přesto se nám dařilo držet mírný náskok. Největší problémy nám dělal domácí Malík, který za první poločas vstřelil 19 bodů. Nás naopak držel Soudek se 17 body.

V druhém poločase se hra moc nezměnila. Poděbrady se snažily hrát rychle a my měli převahu pod košem. Možná i díky tomu, že se domácí začali více věnovat výrokům rozhodčích se nám podařilo odskočit na rozdíl deseti bodů. Ve správnou chvíli se probudil střelec Votava (9 bodů během dvou minut), který se jinak do té doby střelecky trápil.

Celkově jsme odehráli slušné utkání. Klíčová byla kvalitní obrana v druhé dvacetiminutovce na domácím Malíkovi. Všichni zápas odmakali a vyhráli zaslouženě."

Chrudim – Kutná Hora 93:71

Body: Filip J. 24, Večeřa M. 16, Soudek J. 13, Votava O. 11, Večeřa J. 10, Chalupník M. 6, Bambuškar R. 6, Dosoudil K. 4, Mareček F. 3
Štěpán Popelka, trenér Chrudimi: „V neděli jsme hráli domácí zápas proti Kutné Hoře. Zápas jsme museli odehrát na hale SOŠ a SOU Chrudim, takže jsme neměli takovou výhodu domácího prostředí.

Soupeř přijel také s jedním klasickým pivotem. Chtěli jsme hrát rychle a to se nám dařilo. Díky kvalitní obraně jsme se rychle dostali do deseti bodového vedení. Druhá čtvrtina byla asi zatím naše nejlepší v sezóně. Začal ji Soudek třemi trojkami v řadě. Kluci pokračovali v nátlakové obraně a vyráželi jsme do rychlých protiútoků. Díky tomu jsme šli do poločasové pauzy s vedením 52:25.

V druhém poločase jsme nechtěli polevit. Bohužel díky zbytečným ztrátám a špatnému řešení přesilových situací jsme náskok nenavýšili. Začátek čtvrté čtvrtiny byl z naší strany tragický. Nedokázali jsme ubránit ani jeden útok Kutné Hory a hostům se rozstřílel Němeček. Během pěti minut se náš náskok ztenčil na pouhých 14 bodů. Závěr jsme zvládli a vyhráli.

První poločas byl z naší strany téměř dokonalý. Asi nejlepší utkání v sezóně odehrál kapitán Jan Filip, který zaměstnal koš soupeře 24 body. Velice dobré utkání odehrál i z lavičky Jan Večeřa. Ten dal v zápase 10 bodů. Jsem rád, že mohli dostat větší šanci všichni hráči a všichni se také bodově prosadili. Navíc po výsledku Mladé Boleslavi ve Vysoké jsme se dostali na první místo.

Tímto chci pozvat i fanoušky na poslední hrací víkend základní část. Za 14 dní přivítáme týmy z Vysoké nad Labem a Trutnova."


Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-chrudimi-se-osamostatnili-na-cele-20170221.html

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-chrudimi-se-osamostatnili-na-cele-20170221.html