Áčko zvládlo domácí zápasy

19.01.2015 07:38

BC Darren Chrudim 80:74 Sokol Horní Počernice (18:17, 36:38, 54:53)

Body a sestava: Dosoudil K. 22 bodů, Bubeník J. 17 bodů (13/10 trestné hody!), Chalupník M. 15 bodů, Soudek J. 12 bodů, Hanus M. 10 bodů, Večeřa J. 4 body, Zítko O., Havlín K.

Hodnocení trenéra:

"V sobotu jsme přivítali tým z Horních Počernic. Soupeř přijel pouze v 7 lidech a tak našim cílem bylo hrát rychle a dostat míč pod koš, kde jsme měli mít převahu. V útoku se nám dařilo připravit pozice pro naše pivoty, kteří se dokázali prosadit. Jen v prvním poločasu naši podkošoví hráči Dosoudil a Soudek dali dohromady 23 bodů. Bohužel se nám nedařilo pokrýt přechod hostujícího týmu a první poločas jsme ztráceli 2 body. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme hrát více do koše, protože se nám vůbec nedařilo proměnit střely z perimetru. To se nám dařilo, začal se prosazovat rozehrávač Chalupník s kapitánem Bubeníkem. Bohužel jsme se soupeři nemohli utrhnout a na konci třetí čtvrtiny svítil na tabuli výsledek 53:54 pro tým z Prahy. V nastoleném tempu probíhala i čtvrtá čtvrtina. Ani jeden z týmů se nedokázal dostat na rozdíl více jak 5ti bodů. Naštěstí pro nás v 9. minutě poslední čtvrtiny přišel obrovský zkrat hostujícího trenéra, který si za stavu 3 body pro nás nechal dát 2 technické chyby a musel opustit halu. Soupeř musel faulovat a dohrával zápas ve 4 hráčích na palubovce. Pak už pro našeho kapitána Bubeníka nebyl problém dostřílet utkání šestkami. V celém zápasu proměnil 10 z 13 trestných hodů a tím dost pomohl k výhře."

BC Darren Chrudim 70:53 BK Brandýs nad Labem (20:6, 26:25, 46:39)

Body a sestava: Soudek J. 23 bodů (2 trojky, 5/5 trestné hody), Dosoudil K. 17 bodů (1 trojka), Truneček L. 10 bodů (2 trojky), Bubeník J. 7 bodů (1 trojka), Hanus M. 7 bodů (1 trojka), Chalupník M. 4 body, Havlín K. 2 body, Večeřa J., Zítko O.

 

Hodnocení trenéra:

"V neděli proti nám stál tým z Brandýsa nad Labem. Z dostupných informací jsme věděli, že soupeř praktikuje zónovou obranu. Cílem opět bylo využít naše podkošové hráče a hlavně zastavit rychlý přechod, který Brandýs dost využívá. První čtvrtina byla z naší strany téměř dokonalá. Soupeřovu zónu jsme rozstříleli 3 úspěšnými trojkami a musel začít bránit osobně, což nám vyhovuje více. První úsek hry jsme vyhráli 20:6. Ve druhé čtvrtině jsme si opět vybrali „naší chvilku“. Nemyslím si, že jsme hráli tak špatně, jen nás trápilo zakončení. Druhou čtvrtinu jsme prohráli 6:19 ! V poločasové pauze jsme si řekli, že zase musíme začít hrát jako tým a musíme opět využít naší sílu pod košem. Snad poprvé v sezóně nám třetí čtvrtina opravdu vyšla. Dařilo se nám dostat míč na Kryštofa Dosoudila, který v této části dal 11 ze svých 17 bodů. Do poslední části utkání jsme vstoupili šňůrou 8:0 a naše vedení se vyšplhalo na rozdíl 12ti bodů. Soupeř pak postupně začal odpadávat a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Jsem rád, že ve druhém poločasu kluci plnili pokyny a dokázali jsme využít naše podkošové hráče. Nejlepší zápas v sezóně předvedl Jan Soudek, který dal 23 bodů (2 trojky a 5/5 trestné hody). Pak chci také pochválit hráče z lavičky, hlavně Lukáše Trunečka, který dokázal bodově zastoupit Marcela Chalupníka, kterému úplně zápas nevyšel. I mladík Kryštof Havlín předvedl velice poctivý výkon a dokázal splatit svůj čas na palubovce.

 

Celkově nám víkend vyšel poměrně dobře. V pátek večer jsem se dozvěděl, že nám bude chybět hráč základní sestavy Ondřej Votava. Bál jsem se, jak to bez něj zvládneme a jsem rád, že jsme se s tím dokázali poprat a kluci ho zastoupili. Jsou to pro nás 2 velice důležité vítězství."