Áčko vstoupilo do roku 2018 vítězně

17.01.2018 08:16

 

TJ Sokol BK Chrudim - BK Napos Vysoká nad Labem 97:94 po prodloužení
Body: Votava 23, Dosoudil 16, Tkadlec 14, Soudek 13, Večeřa M. 12, Večeřa J. 8, Filip 6, Chalupník 4, Zítko 1

 

    Na první utkání v roce 2018 přijel do Chrudimi tým z Vysoké nad Labem. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce se jednalo o přímý souboj o první místo. A v zápase bylo k vidění vše, co byste od takového zápasu očekávali. Vezmeme to postupně.

    Chrudimští vlétli do utkání jako uragán. Po prvních 4 minutách dovolili soupeři pouze jeden úspěšný koš. Sami pak Vysokou zásobovali jedním útokem za druhým. Nakonec z toho bylo vedení o 9 bodů za prvních deset minut. Druhá čtvrtina začala stejně jako ta první. Ve 13. minutě svítilo na tabuli skóre 36:19. Hostující hráči si naprosto nevěděli rady s rychlým basketbalem domácích.

    Třetí čtvrtina byla jako z říše snů. Bohužel to bylo pro tým z Vysoké nad Labem. Hostující basketbalisté zasypali domácí koš hned 7!!! trojkami během jedné čtvrtiny. Domácí zkoušeli změnit obranu, ale nebylo jim to nic platné. Do poslední části utkání se šlo za stavu 68:65. Zbytek základní části byl velice vyrovnaný. Domácím se v posledních dvou minutách vyfaulovali pivoti Soudek a Dosoudil. Toho využil hlavně hostující Synáček, který byl téměř neomylný. Šlo se do prodloužení.

    Do něj vstoupil mnohem lépe tým Chrudimi. Po třech minutách si vybudoval náskok 7 bodů. Bohužel po pár zbytečných ztrátách na útočné polovině se zápas rychle vyrovnal. Domácí díky agresivní hře v útoku měli možnost střílet několik trestných hodů a soupeři opět odskočit. Filip s Tkadlecem tuto možnost nevyužili. Nakonec to pro Chrudim dobře dopadlo a zápas dovedla do vítězného konce a upevnili si první místo.

 

Štěpán Popelka:

„Začátek zápasu byl z naší strany velice dobrý. Soupeři jsme vnutili naše tempo hry a díky rychlému přechodu měl velké problémy nás zastavit. Oproti tomu druhý poločas pro nás nezačal vůbec dobře. Vysoká střílela díky naší nepozorné obraně jednu trojku za druhou. Nutno podotknout, že jsme jí to svojí nekoncentrovaností ulehčili. V závěru utkání po sporných situacích museli palubovku opustit Soudek s Dosoudilem. Byla to pro nás velká komplikace, ale kluci to zvládli a za jejich nasazení v prodloužení jim patří moje DÍK.“

 

TJ Sokol BK Chrudim - BVK Holice 76:60
Body: Votava 20, Soudek 12, Filip 11, Tkadlec 11, Zítko 10, Chalupník 10, Večeřa M. 2, Večeřa J.

 

    V neděli se na chrudimské palubovce odehrálo další východočeské derby. Tentokrát přijel tým z Holic. Úvod utkání byl velice opatrný z obou stran. Žádný tým se nedokázal odtrhnout na větší bodový rozdíl. V druhé čtvrtině měli navrch domácí. Díky zlepšené hře na obou stranách palubovky svítilo na tabuli v poločase skóre 34:26.

    Druhý poločas začal lépe pro Chrudim. Hlavní díky Votavovi domácí odskočili na rozdíl 16ti bodů. Diváky ze sedadel zvedla smeč s faulem mladého Tkadlece. Zbytek utkání si už domácí pohlídali. Díky týmovému pojetí hry, kdy předvedli několik opravdu pěkných akcí, si chrudimští basketbalisté dokráčeli pro zasloužené vítězství a mohli sklidit potlesk domácích fanoušků.

 

Štěpán Popelka:

„První poločas byl vyrovnaný. Mohli jsme se dostat do většího bodového rozdílu, ale nedařilo se nám proměnit jasné pozice. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme chtít hrát mnohem více týmově, protože mi přišlo, že závěr druhé čtvrtiny byl z naší strany už hodně individualistický. Vše nám vyšlo. Myslím, že jsme předvedli opravdu dobrý výkon. O naší týmovosti svědčí, že se 6 hráčů dostalo na 10 a více bodů.“