Áčko uzavřelo sezónu výhrami

15.03.2015 17:30

 

BC Darren Chrudim 80:61 TJ AŠ Mladá Boleslav (22:13, 41:32, 63:52)

Body a sestava: Soudek J. 25 bodů (3 trojky), Dosoudil K. 19 bodů (1 trojka), Chalupník M. 11 bodů, Filip J. 9 bodů (1 trojka), Truneček L. 8 bodů (2 trojky), Votava O. 5 bodů (1 trojka), Hanus M. 3 body (1 trojka), Zítko O., Havlín K.

 

Hodnocení trenéra:

V sobotu jsme přivítali druhý tým soutěže z Mladé Boleslavy. V prvním vzájemném utkání jsme Boleslav porazili košem v poslední vteřině a tak jsme věděli, že nám to budou chtít vrátit. Soupeř přijel v plné sestavě. Bylo jasné, že náš nečeká nic lehkého. Úvod utkání nám vyšel na jedničku. Díky naší obraně a rychlému přechodu jsme se rychle ujali vedení 9:0, Náskok jsme si udrželi celý poločas. V něm naprosto dominovali naši podkošoví hráči Dosoudil se Soudkem (dohromady 25 bodů v prvním poločasu). Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme pokračovat v naší rychlé hře a využívání hráčů pod košem. Vyšlo nám to perfektně. Soupeř nestíhal a nevěděl si rady s naší hrou. V jednu chvíli jsme vedli o 26 bodů! V poslední části se zápas už měl jen dohrát, ale Boleslav během 5 minut stáhla náskok na „pouhých“ 15 bodů. Po oddechovém času jsme zase začali předvádět dobrý basketbal a zápas nakonec zcela zaslouženě vyhráli o 19 bodů. Jsme jediný tým, který letos dokázal Mladou Boleslav dvakrát porazit!

 

BC Darren Chrudim 94:70 Sokol Nová Paka (28:21, 53:38, 77:55)

Body: Dosoudil K. 21 bodů, Chalupník M. 14 bodů, Soudek J. 14 bodů (4 trojky), Hanus M. 10 bodů (2 trojky), Zítko O. 10 bodů, Filip J. 8 bodů, Truneček L. 7 bodů (1 trojka), Votava O. 6 bodů, Havlín K. 4 body

Hodnocení trenéra:

V neděli přijela do Chrudimi Nová Paka. Soupeř přijel pouze v 7 lidech a tak se očekávalo snadné vítězství. Věděli jsme, že se soupeř bude hlavně spoléhat na střely z dálky a to se potvrdilo. Hned na začátku nám dal dvě trojky. Úvod byl vyrovnaný a jen díky naší dobré obraně a rychlému protiútoku jsme si vypracovali mírný náskok. Bylo jasné, že soupeř nemůže fyzicky vydržet s našim týmem. Proto jsme se snažili hrát co nejrychleji. To nám poměrně vycházelo a soupeři jsme dávali jednoduché koše. V poločasové pauze svítil na tabuli rozdíl 15 bodů v náš prospěch. Úvod třetí čtvrtiny měl pro nás ten nejhorší možný scénář. Soupeř trefil během jedné minuty 3 střely a najednou byl rozdíl pouze 8 bodů. Naštěstí hráči rychle pochopili, že nám soupeř nedá vítězství zadarmo. Začali jsme hrát více do koše a vypadalo to, že zápas se bude opět jen dohrávat. Ve třetí čtvrtině se blýkl kapitán mužstva Ondřej Zítko osmi body. Zápas měl nakonec hodně podobný průběh jako sobotní utkání. Tentokrát jsme si náskok naštěstí udrželi. Diváci chtěli vidět svítit na tabuli magickou stovku. Měli jsme k ní parádně nakročeno. Když Kryštof Havlín dával koš, na tabuli svítil stále dostatečně dlouhý čas 3:24 a stav 94:64. Bohužel do konce základní hrací doby jsme nedokázali skórovat.

 

Tento víkend jsme odehráli možná nejlepší utkání v sezóně. Hlavně sobotní výkon byl téměř dokonalý a silnou Boleslav jsme skoro k ničemu nepustili. Klukům za to patří dík. Také bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří nás pravidelně navštěvovali a podporovali nás. Věřím, že se jim poslední utkání musela líbit a už se těšíme až začne nová sezóna.