Áčko udrželo domácí neporazitelnost

05.12.2017 16:08

 

TJ Sokol BK Chrudim - Sokol Kutná Hora 102:51
Body: Tkadlec 21, Večeřa M. 18, Votava 16, Dosoudil 12, Filip 12, Soudek 10, Večeřa J. 7, Bambuškar 6

 

V sobotu přijel do Chrudimi tým z Kutné Hory. Hosté přijeli v hodně okleštěné sestavě a tak se dalo čekat, že tempo utkání bude udávat tým domácích. Úvod utkání byl podle předpokladů v režii chrudimských basketbalistů. Už ve třetí minutě svítil na tabuli výsledek 11:2. Od té doby vypadali hráči Kutné Hory odevzdaně. Chrudimáci díky rychlému protiútoku a přesné střelbě navyšovali náskok. Otázka byla jasná. Podaří se konečně Chrudimi vstřelit stovku? Vše tomu nasvědčovalo. Ikdyž byl rozdíl přes 30 bodů, domácí nepolevili v obraně a vyráželi ke koši soupeře. Nakonec stovku vystřelil trojkou domácí kapitán Jan Filip.

 

Štěpán Popelka:

„Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Kluci přesně plnili, co jsem po nich chtěl a konečně jsme dali hodně bodů z rychlých protiútoků. Jsem rád, že se nám podařilo dát přes 100 bodů. Soupeř nám to hodně usnadnil, od začátku působil unaveným dojmem.“

 

TJ Sokol BK Chrudim - Basket Poděbrady 71:63
Body: Filip 15, Večeřa M. 15, Soudek 14, Votava 13, Tkadlec 10, Dosoudil 4, Večeřa J., Plíšek

 

V neděli proti Chrudimi nastoupil tým z Poděbrad. Poděbrady přijeli v silné sestavě a bylo jasné, že dnes bude zápas více vyrovnaný. Chrudimští basketbalisté celý první poločas tahali za kratší konec. Domácí trápila hodně špatná úspěšnost střelby.

 

Do druhého poločasu nastoupila Chrudim v zónové obraně. V ní nevydržela ani 2 minuty. Díky zlepšené osobní obraně a probuzení střelce Votavy se domácím podařilo zápas otočit. Chrudimští začali hrát více kolektivně a v obraně bojovali jeden za druhého. To byl důvod, proč se nakonec radovali z vítězství.

 

Štěpán Popelka:

„Do utkání jsme nevstoupilki dobře. Nepodařilo se proměnit několik jednoduchých košů, které normálně kluci v pohodě proměňují. Do druhého poločasu jsme zkusili zónovou obranu, protože dostat 40 bodů za poločas je prostě hodně. Bohužel mi tento krok nevyšel a museli jsme od ní rychle odstoupit. Pak jsme začali hrát více jako tým a podařilo se nacházet volné střelce. Hlavně díky zlepšené obraně – za druhý poločas jsme dostali jen 23 bodů – jsme zápas otočili a vyhráli. „