Áčko ovládlo zápasy s Přeloučí

19.12.2017 19:36

 

BK Přelouč - TJ Sokol BK Chrudim 64:107
Body: Večeřa M. 24, Votava 22, Soudek 17, Zítko 11, Večeřa J. 11, Dosoudil 8, Tkadlec 8, Filip 4, Chalupník 2

 

Chrudimští v sobotu zavítali na palubovku Přelouče. Byl to souboj týmů z opačných konců tabulky, ale zápasy s Přeloučí mají vždy náboj a nejsou to snadná utkání. Tentokrát bylo vše jasné od samotného začátku. Hráči Chrudimi vlétli na soupeře s obrovskou energií a v páté minutě první čtvrtiny svítilo na tabuli skóre 7:23. Domácí nevěděli, jak zastavit rychlý protiútok hostujícího celku. Chrudimáci předvedli asi nejofenzivnější čtvrtinu sezóny, kdy za prvních deset minut nasázeli do koše Přelouče 41 bodů! V poločase domácí prohrávali o rovných 30 bodů.

 

Úvod druhého poločasu byl v režii střelce Votavy, který během dvou minut trefil 3 přesné trojky. Zbytek utkání se už spíš dohrával a čekalo se, kdy bude svítit na tabuli STOVKA. To se povedlo 3 minuty před koncem přesnou trojkou z ruky Ondřeje Zítka. Hosté za celý zápas trefili 13 přesných trojek.

 

TJ Sokol BK Chrudim - BK Přelouč 92:68
Body: Votava 26, Soudek 16, Dosoudil 14, Zítko 12, Chalupník 8, Tkadlec 6, Filip 5, Večeřa J. 5, Mareček

 

V neděli se sehrála odveta v Chrudimi. Všichni očekávali stejný průběh ze sobotního utkání. Přelouč přijela lépe připravená a do poloviny první čtvrtiny byl zápas vyrovnaný 12:11. Následujících deset minut ovšem domácí ovládli 29:12. Do druhého poločasu vstupovali domácí s náskokem 23 bodů.

 

Celý druhý poločas byl velice vyrovnaný. V celkovém součtu ho domácí vyhráli pouze o jeden bod. Nutno říct, že měli celé utkání pod kontrolou a v druhém poločasu dostali prostor hráči z lavičky. Díky zaváhání Vysoké s Holicemi se Chrudim dostala do čela skupiny B.

 

Štěpán Popelka

První utkání bylo z naší strany velmi dobré. Využili jsme výškovou převahu a posílali jsme hráče do rychlých protiútoků. Až na pár situací, kdy jsme polevili v obraně, jsme zápas odehráli ve velkém stylu.

 

V neděli nám nevyšel začátek, jak jsme chtěli. Poté jsme převzali otěže zápasu a utkání jsme kontrolovali. Přelouč dokázala, že jsou kvalitní tým a jen díky zranění jsou na dně tabulky. Doufám, že se zvednou a udrží se v druhé lize!“