Áčko o víkendu jednou zvítězilo a udrželo první místo

29.01.2018 09:33

 

BK Brandýs nad Labem - TJ Sokol BK Chrudim 77:63
Body: Votava 13, Soudek 12, Dosoudil 9, Filip 9, Večeřa 8, Plíšek 6, Zítko 5, Chalupník 1

 

    První poločas byl velice vyrovnaný. Ani jeden tým se nedokázal dostat na vyšší bodový rozdíl. Domácí dokázali využít více své podkošové hráče, kteří se postarali o 22 z 35 bodů. V poločase svítilo na tabuli skóre 35:33.

    Druhý poločas už patřil týmu Brandýsa. Nátlakovou hrou a velmi agresivním přístupem na útočný doskok dělali Chrudimi obrovské problémy. Ta se nedokázala opřít o své střelce z dálky. Domácí hráli mnohem aktivněji a svou fyzickou hrou zaslouženě vyhráli.

 

Štěpán Popelka:

„Už před zápasem jsme věděli, že nás nečeká nic snadného. Soupeř měl nejsilnější sestavu. První poločas byl z naší strany dobrý. V druhém už nám došly síly a Brandýs díky kvalitní práci na doskoku dokázal zápas urvat. Bohužel jsme na konci utkání přišli o kapitána Filipa, který si poranil koleno. Brandýs si za druhý poločas zasloužil vyhrát. Byl lepší ve všem.“

 

TJ Sokol Kbely - TJ Sokol BK Chrudim 60:102
Body: Votava 38, Dosoudil 28, Plíšek 16, Soudek 12, Chalupník 8

 

    K překvapením všech v hale se chrudimští basketbalisté rozcvičovali v pěti lidech. Všichni očekávali, že přijede ještě jednou auto. To se nestalo. Domácí také díky zraněním nebylo v kompletní sestavě.

    Úvod utkání patřil hostujícímu celku. Chrudim od začátku udávala tempo hry a oproti sobotnímu utkání kralovala na doskoku. V první čtvrtině si vytvořila náskok 10 bodů. V druhé čtvrtině se domácí snažili vytaženou obranou utavit soupeře. Díky zkušenostem Chalupníka s Votavou neměla nátlaková obrana takovou efektivitu, jakou by Kbely očekávaly. 5 minut před koncem poločasu zkusili domácí zónovou obranu. To netušili, co je čeká. Posledních 17 bodů prvního poločasu nastřílel sám hostující střelec Votava, který proměnil 4 trojkové pokusy během dvou minut. K tomu přidal koš s faulem a k překvapení všech pěti fanoušků v hledišti šli hostující do poločasu ve vedení 25:54.

    Druhý poločas byl v podobném duchu toho prvního. Díky kvalitní obraně a týmové hře náskok Chrudimi narůstal. Domácí měli problém sami se sebou. Hráč se hádali mezi sebou a bylo jasné, že dnes doma nezopakují sobotní výhru s Přeloučí. Oblíbenou stovku trefil Votava, který proměnil obě šestky o desku. Ondřej Votava se stal nejlepším střelcem utkání s 38 body.

 

Štěpán Popelka:

„Ještě před utkáním jsme museli řešit problém, kdy se kapitán rozhodl nepokoušet zranění kolena ze sobotního utkání. Museli jsme tedy zápas odehrát bez střídání. Kluci k tomu přistoupili naprosto vzorově. Hráli jsme opravdu dobrý basket a konečně nám spadlo i něco z dálky. Před utkáním asi nikdo tento vývoj utkání nečekal, ale jsme rádi, že se nám podařilo udržet první místo.“