Áčko jednou vyhrálo v Praze

25.01.2017 11:11

Sokol Vyšehrad 74:66 TJ Sokol BK Chrudim

Body: Soudek J. 18, Večeřa M. 17, Votava O. 16, Hanus M. 9, Mareček F. 2, Filip J. 2, Tkadlec T. 2, Večeřa J., Bambuškar R.

 

Štěpán Popelka, trenér:

V sobotu jsme vyjeli na palubovku Vyšehradu. Už z našeho domácího zápasu bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého.

Úvod utkání patřil spíše domácím, kteří se jednoduchými nájezdy dostali do mírného vedení. Díky naší špatné komunikaci v obraně si Tomáš Tkadlec udělal během chvíle dva rychlé fauly a musel střídat. Naštěstí jsme Vyšehradu nedovolili odskočit na více jak 4 body. V druhé čtvrtině jsme začali hrát agresivněji do koše. Bohužel jsme nedokázali fauly Vyšehradu potrestat trestnými hody. Jen za druhou část utkání jsme jich minuli 6. Díky naší neschopnosti proměnit šestky se šlo do šaten za stavu 31:33 pro nás.

 

Úvod třetí čtvrtiny byl v naší režii. Během dvou minut jsme se dostali do vedení 45:33. Bohužel se nám nepodařilo náskok udržet a soupeř na konci čtvrtiny vedl rozdílem dvou bodů. Vyšehrad našel cestu proti naší zónové obraně a začal trefovat otevřené střely. S odstupem času si uvědomuji, že jsem měl hru přerušit time outem mnohem dřív. Poslední čtvrtina navazovala na konec té předchozí. Domácí stále proměňovali střely s vysokou úspěšností a my na ně nedokázali odpovědět. Hodně jsme se trápili v útoku. Nehráli jsme secvičené akce a zkoušeli vše hrát na náhodu. V celém zápase jsme opět neproměnili několik jednoduchých košů, které nám pak chyběly. První zápas nám nevyšel, jak jsme chtěli. Soupeř byl lepší a je potřeba mu pogratulovat k vítězství.”

 

BK Wolves Radotín 69:79 TJ Sokol BK Chrudim

Body: Tkadlec T. 19, Soudek J. 15, Votava O. 12, Bambuškar R. 10, Filip J. 10, Večeřa M. 7, Zítko O. 4, Večeřa J. 2, Hanus M.

 

Štěpán Popelka, trenér:

V neděli jsme zápas s Radotínem odehráli nezvykle až ve večerních hodinách. Zápas se nehrál na domácí palubovce v Radotíně, ale v Černošicích.

Tentokrát byl začátek utkání z našeho pohledu mnohem lepší než v sobotu. Během pár minut jsme se dostali do mírného vedení 13:6. Po time outu Radotínu se zápas začal vyrovnávat. Domácí dokázali proměňovat otevřené střely. Do druhé části utkání jsme šli s tím, že nesmíme tolik odstupovat ze slabé strany, aby soupeř neměl tolik volných pozic. To se nám vcelku dařilo. Bohužel jsme nedokázali zastavit rychlé protiútoky domácích. Přitom Radotín hrál jen v 6 lidech. Za poločas jsme dostali 49 bodů, což je vysoké číslo. Nás bodově táhl výborně hrající Tomáš Tkadlec, který za prvních dvacet minut stihl dát 18 bodů.

 

Druhá polovina utkání byla z naší strany mnohem lepší. Hlavně v obranné části. Rychlým návratem do obrany se nám dařilo zastavit protiútoku domácích a kluci skvěle makali v zóně, která dělala Radotínu problémy. Ve třetí části utkání nám dost pomohl Rosťa Bambuškar, který v této čtvrtině dal všech svých 10 bodů. V závěru utkání měl problém s fauly náš pivot Večeřa a tak musel dohrávat zápas Jan Soudek, který se potýkal s poraněním lýtka. Honza svými důležitými body držel náš náskok a hlavně svými pokyny řídil celou obranu. Na domácích bylo vidět, že nedokázali udržet tempo z prvního poločasu. Dvě minuty před koncem se nesmyslně nechal vyloučit Miroslav Večeřa. Naštěstí jsme to bez něj zvládli. Všichni hráči zaslouží obrovskou pochvalu, protože v druhém poločasu jsme Radotínu dovolili pouze 20! bodů. Všichni makali a bylo vidět, jak moc tu chtějí vyhrát. Díky této výhře jsme udrželi krok s vedoucími týmy Boleslaví a Jindřichova Hradcem.”