Áčko - Dvě vítězství v derby

24.11.2015 14:24

Tesla Pardubice - BC Darren Chrudim 80:87 po prodl. (16:20,32:31, 55:49, 69:69)

Body a sestava: Večeřa M. 20 bodů, Votava O. 19 bodů, Soudek J. 9 bodů, Filip J. 8 bodů, Hanus M. 8 bodů, Bubeník J. 7 bodů, Večeřa J. 7bodů, Chalupník M. 7 bodů, Zítko O. 2 body, Havlín K.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"Do utkání jsme šli s tím, že budeme vycházet z agresivní obrany a budeme vyrážet do rychlých protiútoků. V první čtvrtině jsme chodili výborně „do koše“ a stříleli celkem 12 trestných hodů (7 jsme jich proměnili). Druhá část byla velice vyrovnaná, ale nám bohužel nevyšel její závěr a soupeř se dostal do mírného vedení 32:31. Začátek druhého poločasu nám vůbec nevyšel. Největší problémy nám dělali pivoti soupeře. Tesle se probudil střelec Lachman, který dal za první tři minuty celkem 11 bodů (3 trojky). I přesto, že byl velice dobře bráněn Honzou Filipem. Začali jsme prohrávat 14ti bodovým rozdílem. Naštěstí jsme svoje zbraně nesložili a postupně jsme náskok snižovali. Čtvrtá čtvrtina byla z naší strany nejlepší. Soupeře jsme nutili do těžkých střel a sami své šance proměňovali. Když byly do konce asi 2 vteřiny, za stavu 69:68 pro Teslu, nám vyšla akce na Ondru Votavu, který šel agresivně do koše pro faul. Dostali jsme možnost rozhodnout. Ondra nakonec dal „pouze“ jednu šestku a šlo se stejně jako loni do prodloužení. To bylo v naší režii a vyhráli jsme ho 18:11.

 

Tým ukázal svoji vnitřní sílu, kdy jsme ani za stavu -14nezmatkovali a šli za svým cílem. Svůj nejlepší zápas za nás odehrál Miroslav Večeřa, který nastřílel celkem 20 bodů a byl jedním z hlavních důvodů, proč jsme vyhráli. V prodloužení dal 8 bodů a užil si vítězství na palubovce svého bývalého klubu. Také bych chtěl vyzdvihnout vyrovnanost bodů, kdy se celkem 8hráčů dostalo přes 7 bodů! Také bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří za námi jeli do Pardubic a vytvořili „domácí“ atmostféru."

 

BVK Holice - BC Darren Chrudim 62:65 (10:17, 29:37, 45:54)

Body a sestava: Chalupník M. 18 bodů, Filip J. 12 bodů, Soudek J. 10 bodů, Bubeník J. 8 bodů, Večeřa M. 7 bodů, Hanus M. 6 bodů, Večeřa J. 4 body, Votava O., Zítko O., Havlín K.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"V sobotu jsem se byl podívat na zápase Holice – Přelouč, abych viděl, jak se Holice změnili. Bylo jasné, že největší hrozbou pro nás bude Vojta Synáček, na kterém celá hra Holic stála.

 

Po hráčích jsem chtěl, aby chodili agresivně do koše. To se nám podařilo plnit. Úvod do zápasu nám vyšel náramně a dostali jsme se rychle do 6ti bodového vedení. Zbytek prvního poločasu byl dost vyrovnaný a nám se nepodařilo náš náskok navýšit. Nakonec jsme šli do kabin za výsledku 29:37. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že si nenecháme utéct začátek, jako se to stalo na Tesle. Nic takového se nestalo a před poslední částí utkání jsme měli náskok9 bodů. Bohužel nám nevyšel začátek čtvrté čtvrtiny a v 35. minutě jsme vedli jen o 3 body. Největší problém byl v útoku, kdy jsme nehráli secvičené akce a zbytečně ztráceli. Závěr utkání jsme si zkušeně pohlídali a trestnými hody jsme stanovili konečný výsledek 62:65 pro nás.

 

Z tohoto zápasu mám neskutečnou radost, protože to pro mě jako trenéra bylo první vítězství na hřišti Holic. Střelecky se vůbec nedařilo našemu zatím nejlepšímu střelci, Ondrovi Votavovi. Naopak si na loňské výkony vzpomněl Marcel Chalupník, který odehrál zatím svůj nejlepší zápas tohoto ročníku. Celkově je vidět, že se naše hra zvedá a dokážeme jako tým táhnout zajeden provaz a i když se třeba tolik střelecky nedaří, dokážeme se hecnout v obraně a soupeře i tak přehrát."