Áčko dvakrát prohrálo

08.11.2017 00:04

 

TJ Tesla Pardubice - TJ Sokol BK Chrudim 70:57
Body: Dosoudil 13, Votava 13, Večeřa M. 10, Soudek 8, Filip 5, Bambuškar 4, Večeřa J. 2, Tkadlec 2, Chalupník

 

Na tento zápas se všichni hráči velmi těšili, protože Tesla je náš odvěký rival a tohle pardubické derby mají všichni rádi.

Úvod do zápasu nám vyšel skvěle a my se hnedka dostali do skvělého tempa a vedli jsme rozdílem 8 bodů. Ovšem ještě v první čtvrtině se pardubickým hráčům podařilo skóre zvrátit na svou stranu. Tím začalo mocné přetahování, ve kterém jsme vlastními chybami dovolili Tesle držet těsné vedení.

Chrudimským borcům ovšem absolutně nevyšel vstup do druhého poločasu, kdy hned v prvních třech minutách jsme dovolili Tesle odskočit na dvojciferný počet bodů. Domácí hráči ožili a na hřišti si s námi dělali, co chtěli a posílali tam jednu volnou střelu za druhou. Každý se s výsledkem snažil něco udělat, ale v tento moment jsme začali hrát hrozně individuálně a to byla voda na pardubický mlýn. Když k tomu připočteme, že jsme si nevypomohli vůbec v obraně, byla to právě ta chvíle, která rozhodla zápas. I přesto, že se nám podařilo Teslu přibrzdit a vyrovnat hru. Stáhnout jejich náskok už jsme nedokázali a domácí si tak výsledek v klidu pohlídali.  

 

Basket FIO Banka Jindřich. Hradec - TJ Sokol BK Chrudim 79:76 po prod. 
Body: Votava 31 (6 trojek), Večeřa M. 13, Filip 11, Tkadlec 11, Zítko 7, Soudek 2, Chalupník 1, Večeřa J.

 

Začátek v Jindřichově Hradci byl zcela odlišný než v sobotu. Ani jsme se nenadáli a už jsme prohrávali dvojciferným rozdílem. Byla to doslova studená sprcha. Po té, co přišlo vystřízlivění, a my začali držet se soupeřem krok v momentě, kdy jsme se dostali na 2 body, hráčům JH se podařila několika bodová šnůra, díky které si neustále drželi zhruba 5 bodové vedení.

Náskok domácího celku se nám podařilo stáhnout až ve čtvrté čtvrtině, kdy jsme konečně šli v zápasu do vedení. To nám moc dlouho nevydrželo a tak až po skvěle sehrané akci Honzy Filipa s Honzou Soudkem jsme dostali zápas do prodloužení. V tom nám už bohužel také trochu došlo. Jindřicháč se hned v úvodu dostal do 6 bodového vedení a to si pohlídal do konce zápasu. Vzhledem k tomu, že domácí vedli celý zápas, si zasloužili vyhrát. V našem týmu bodově explodoval Ondra Votava, ovšem sám na to bohužel nestačil.