Áčko dvakrát jasně zvítězilo

23.10.2017 07:57

 

TJ Sokol BK Chrudim - TJ Sokol Kbely 79:60
Body: Večeřa M. 22 bodů, Filip J. 15 bodů, Dosoudil K. 12 bodů, Soudek J. 11 bodů, Tkadlec T. 11 bodů, Votava O. 5 bodů, Večeřa J. 2 body, Mareček F. 1 bod, Zítko O.

 

V sobotu do Chrudimi přijel tým z Prahy – TJ Sokol Kbely. Zápas se odehrál v hale na „Integrovce“, takže ani Chrudimští nebyli úplně na domácím hřišti. Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Ani jeden tým se nedokázal dostat na větší rozdíl než 4 body. V druhé čtvrtině domácí zařadili vyšší stupeň rychlosti a díky dobrému obrannému doskoku a následnému přechodu to útoku vznikl rozdíl až 20 bodů. Do poločasu se odcházelo za stavu 46:29 pro domácí.

 

Druhý poločas začal lépe tým z Prahy. Postupnými útoky a špatnou obranu Chrudimi se dokázali dostat na rozdíl hratelných 11 bodů. V té době to na palubovce jiskřilo. Po druhé nesportovní chybě musel hřiště opustit Ondřej Zítko. Chvíli na to ho za stejný prohřešek následovat hostující Hanzlík, který se dokázal dostat domácím hráčům pod kůži. Trenér domácích měl plné ruce práce, aby udržel koncentraci u svých svěřenců. Po odchodu Hanzlíka do kabin měli domácí převahu pod košem a dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Hrál se tvrdý basketbal s plno fauly na obou stranách. Rozhodčí za celý zápas udělili 5 nesportovních chyb a jednu technickou pro Kbely. Domácí tým hlavně v prvním poločase předváděl rychlý a pohledný basketbal, který dokázali fanoušci ocenit.

 

Jan Večeřa:

"Utkání na „Integrovce“ pro nás nebývají lehká. Na spoluhráčích je vždy vidět, že se v hale cítí spíš jako na venkovním utkání, než na domácím. Jsem neskutečně rád za výhru nad tímto soupeřem. Podle výsledku se může zdát, že to byl lehký zápas, ale způsob hry a chování hostujícího týmu na hřišti nás občas dokázalo dost vykolejit. Tím vznikaly chvíle, kdy jsme se věnovali spíš debatám s protihráči a rozhodčíma, než naší hře. Bylo ale skvělé, že když přišla nějaká horkokrevná chvilka ve druhém poločase, že jsme pak zapnuli naplno a pořád se drželi zhruba na + 20 bodech. V dalším takovémto utkání to ale bude chtít se víc soustředit na sebe, nikoliv na projevy a chování soupeře."

 

TJ Sokol BK Chrudim - BK Brandýs nad Labem 94:51
Body: Votava O. 18 bodů, Dosoudil K. 16 bodů, Tkadlec T. 15 bodů, Soudek J. 12 bodů, Večeřa M. 11 bodů, Filip J. 6 bodů, Chalupník M. 6 bodů, Večeřa J. 6 bodů, Mareček F. 4 body

 

V neděli se proti Chrudimi představil tým z Brandýsa nad Labem. V dresu domácích se poprvé objevil náhradní rozehrávač Chalupník. Chrudimští vstoupili do utkání ve velkém stylu. Už ve 3. minutě měli náskok 6 bodů. Hosté se nevzdali a dokázali si rozdíl téměř odstranit. V druhé čtvrtině si domácí díky rychlému přechodu na útočnou polovinu vytvořili náskok 17 bodů. Čekalo se, že hosté začnou hrát více agresivně, aby stáhli bodový rozdíl. Opak byl pravdou. Začátek druhého poločasu patřil Chrudimi. Za 6 minut pevná obrana domácích povolila Brandýsu pouhé 2 body. Na tabuli svítilo skóre 59:33. Dalo by se říct, že bylo po zápase, protože domácí valili jeden útok za druhým a soupeř už vypadal odevzdaně. Čtvrtá čtvrtina se už spíše dohrávala. Chrudim nepolevovala a předváděla parádní akce. Jedinou kaňkou na tomto utkání je zranění Jana Soudka, který ve snaze ubránit nájezd soupeře dostal loktem do oka a zápas pro něj skončil. Doufáme, že bude Honza v pořádku.

 

Jan Večeřa:

 "Za sebe tohle utkání hodnotím jako nejpovedenější v letošní sezoně a těší mě, že naše hra jde stále nahoru. Od poloviny 2. čtvrtiny jsme jasně diktovali tempo hry a soupeře přehrávali na obou polovinách hřiště. Je pravda, že bylo vidět, že ke konci Brandýs zápas už jen dohrával, i tak jsem rád za kluky, že jsme hráli naplno až do konce, vyráželi do super-rychlých protiútoků a dohráli to utkání na plný plyn až do konce. Chci taky poděkovat divákům za oba zápasy, že přišli a že jich na prvních domácích zápasech bylo opravdu hodně – díky moc a určitě vyhecuju Zitona, aby pro vás zase skočil nějakou parádní šipečku. "