Áčko: Další vyrovnané koncovky, další zranění

07.12.2015 07:51

BC Darren Chrudim - Sokol Žižkov 88:85 (18:17, 38:37, 58:64)
Body a sestava: Bubeník J. 17 bodů, Hanus M. 17 bodů, Soudek J. 16 bodů, Chalupník M. 14 bodů, Filip J. 12 bodů, Večeřa M. 10 bodů, Halamka J. 2 body, Zítko O., Havlín K.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"V sobotu jsme přivítali tým z Žižkova. Před utkáním jsem se dozvěděl, že tým přijel bez svého nejlepšího střelce Smrže, který si poranil koleno v posledním utkání v Holicích. My jsme se museli také obejít bez dvou hráčů základní rotace – Kryštofa Dosoudila a Ondřeje Votavy. Úvod utkání nám nevyšel. Soupeř se po pěti minutách dostal do vedení 4:13. Po našem time outu jsme se trochu uklidnili a náskok rychle smazali. Zbytek prvního poločasu byl velice vyrovnaný. Bohužel se nám nedařilo potvrdit náš koš a vždy když jsme skórovali, nedokázali jsme ubránit soupeře. Proto byl výsledek po prvních dvou čtvrtinách 38:37. Do začátku druhého poločasu jsme šli s tím, že si musíme pomoci na obranném doskoku, kde nám vyšší soupeř dělal velké problémy. Závěr třetí čtvrtiny jsme se trápili v útoku a soupeř nám odskočil na rozdíl 6 bodů. Na můj vkus bylo do této doby z naší strany opravdu hodně nepřesností a hodně zbytečně ztracených přihrávek. Ve čtvrté čtvrtině se probudili naši střelci a během čtyř minut bylo srovnáno. V závěru utkání jsme chtěli využít problémy s fauly Žižkova. To se nám povedlo a díky trestným hodům jsme se dostali do vedení o 5 bodů. Bohužel při jednom ze soubojů musel palubovku opustit Marcel Chalupník, který si rozrazil bradu a měl nějaké problémy se zuby. Soupeř pak musel hrát na riziko a zkusit vystřelit rychle trojku. Nám se povedlo poměrně dobře pokrýt nejlepší střelce Žižkova, ale míč se nakonec dostal do rukou Hubáčka, který byl faulován Honzou Filipem na trojce. První dva trestné hody proměnil a třetí zkusil nahodit. Míč doskočil Ondra Zítko a soupeř už nás nezkoušel ani faulovat.

Podle mého toto bylo jedno z našich nejlepších utkání a myslím, že se divákům musel zápas hodně líbit. Chtěl bych vyzdvihnout vyrovnanost týmu, kdy se celkem 6 hráčů dostalo přes 10 bodů. Bohužel se zranil další z klíčových hráčů, Marcel Chalupník, který bude na nějakou dobu chybět."

 

 

BC Darren Chrudim - Sokol Vyšehrad 67:69 (16:17, 32:33, 51:54)
Body a sestava: Soudek J. 17 bodů, Hanus M. 14 bodů, Filip J. 10 bodů, Bubeník J. 10 bodů, Večeřa M. 8 bodů, Večeřa J. 6 bodů, Halamka J. 2 body, Zítko O.

 

Štěpán Popelka, trenér:

"V neděli jsme odehráli zápas na integrované škole, kde jsme přivítali tým z Vyšehradu. Od začátku bylo jasné, že zápas bude vyrovnaný. Ani jeden z týmů se nedokázal v prvním poločasu dostat do vyššího jak tříbodového vedení. V druhém poločasu jsme chtěli hrát více agresivně do koše. To se nám nijak zvlášť nedařilo. Naopak soupeř měl ve třetí čtvrtině velice dobré procento střelby. Nakonec z toho bylo vedení o 9 bodů. Naštěstí nás to nesložilo a do konce třetí části jsme náskok stáhli na velice hratelné tři body. Poslední čtvrtina byla totožná s těmi předešlými. Byla to tahanice a ani jeden tým se nemohl odtrhnout. V závěru už bylo vidět, že nám dochází trochu síly. Když jsme dvacet vteřin před koncem srovnali, tak jsem věřil, že to dotáhneme do prodloužení. Soupeřovi nevyšla secvičená akce. Bohužel pro nás se nepřesná střela dostala do rukou soupeře a ten dvě vteřiny před koncem stanovil konečný výsledek. V celém utkání jsme nedali celkem 13 šestek, což s největší pravděpodobností rozhodlo.

 

Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a zápas jsme museli odehrát v osmi lidech. Bylo znát, že nám chyběli tři hráči ze základní sestavy, ale jsem na svůj tým hrdý. I přes velký počet zraněných jsme ukázali kvalitu a každý, kdo nastoupil, má můj obdiv. Tentokrát u nás nestálo štěstí a soupeř si veze od nás výhru."