U15: Hodnocení zápasů s lídrem tabulky

23.02.2016 15:08

Vedle vítězství nad vedoucím týmem tabulky potěšil především výkon celého družstva

TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM  - BBK Blansko                                             63:40 (16:8, 38:15, 53:27)

Střelci v utkání:

Lukáš Hřebík 20 bodů, Jakub Holý 12 bodů, Jakub Mareček 11 bodů, Matouš Plíšek 8 bodů, Ondřej Findejs 6 bodů, Jakub Sýkora 4 body, Vojtěch Pechar 2 body.

 

TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM  - BBK Blansko                                             65:37 (22:4, 44:20, 62:27)

Střelci v utkání:

Lukáš Hřebík 32 bodů, Ondřej Findejs 9 bodů, Jakub Mareček 7 bodů, Jakub Holý 5 bodů, Matouš Plíšek a Jakub Sýkora 4 body, Vojtěch Krám a Martin Secký 2 body.

 

 

David Růžička, trenér:

"Do Chrudimi k sobotnímu dvojutkání přijel zatím vedoucí tým tabulky, družstvo BBK Blansko, a diváci se tak mohli těšit na souboj prvního se třetím. Chrudimští měli co oplácet, vždyť v prvních dvou utkáních na půdě soupeře, prohráli o dvacet, resp. o jedenáct bodů.

Od prvního okamžiku bylo vidět, že domácí hráči jsou řádně nažhaveni odčinit předchozí vzájemné porážky z venkovního prostředí. Do utkání střelecky vstoupil velmi sebevědomě Jakub Holý, který si doskočil celou řadu míčů a svou razantní hrou pod košem soupeře představoval permanentní nebezpečí. První čtvrtina, která skončila rozdílem osmi bodů (16:8) měla výrazné pokračování (domácí ji vyhráli 22:7), a poločasový rozdíl 38:15 dovolil trenérům postupně zapojit i hráče z lavičky. Postupně se tak vždy vyrovnávalo dílčí skóre obou posledních čtvrtin. Náskok domácích byl dostatečný a nakonec nevadila ani prohra ve čtvrté čtvrtině rozdílem třech bodů. Družstvo domácích si tak připsalo velmi cennou výhru nad vedoucím týmem tabulky. Vedle výborně hrajícího Lukáše Hřebíka (20 bodů) a Kuby Holého, který zaznamenal bodů dvanáct, ukázal svou stéle se zlepšující formu taky Jakub Mareček, který předvedl na obranné i útočné polovině velmi aktivní hru.

Do druhého utkání jsme vstoupili ještě razantněji než do toho prvního a po prvním hracím období svítil na ukazateli stav 22:4. Hráči byli rozhodnuti nepustit utkání ze svých rukou a v v první polovině byli jednoznačně lepší.  Třetí čtvrtina (kromě trojky Ondry Findejse - také odehrál velmi dobré utkání) patřila „košostroji“ Lukáše Hřebíka, který za toto hrací období zaznamenal zbývajících čtrnáct bodů družstva (za vydatné podpory „nahrávačů“ Matouše Plíška a Jakuba Marečka).  Soupeř (při prostřídání základní sestavy domácích) již jen korigoval skóre na konečný výsledek 65:37.

Hráče je nutno za obě utkání pochválit. A to především za hru na útočné polovině, která byla velmi pestrá, s celou řadou pohledných akcí. Určitě by bylo možné najít i nedostatky, ale ty si trenéři tentokrát nechají pro sebe.

Na závěr je třeba poděkovat také divákům, kteří vytvořili během obou utkání krásnou domácí atmosféru. A tak se můžeme jen těšit na další domácí utkání - nejbližší se hraje v sobotu dne 19.3.2016 od 9,00 a 11,00 hod. v hale TJ Sokol Chrudim. "