Robin Blažek:"Rozhodla široká rotace hráčů"

08.02.2016 07:54

TJ Jiskra Hořice - BC Darren Chrudim "B" 58:77
body a sestava: Filip J. 15 bodů, Táborský Z. 13 bodů, Blažek R. 12 bodů, Truneček M. 11 bodů, Halamka J. 8 bodů, Plíšek T. 8 bodů, Mareček F. 5 bodů, Halamka V. 3 body, Samek J. 2 body

BK Přelouč "B" - BC Darren Chrudim "B" 75:89
body a sestava: Mareček F. 17 bodů, Táborský Z. 16 bodů, Truneček M. 16 bodů, Blažek R. 12 bodů, Filip J. 10 bodů, Halamka J. 8 bodů, Havlín K. 6 bodů, Plíšek T. 4 body, Halamka V.

 

Robin Blažek, hráč:

"V sobotu jsme zavítali na palubovku Hořic. Soupeři chyběl jejich bodově nejlepší hráč a naopak náš kádr posílil rozehrávač A-týmu Honza Filip a společně s ním nový člen týmu Jirka Samek. Našim cílem bylo hrát agresivně v obraně a pouštět se do rychlých protiútoků. Utkání začalo velmi vyrovnaně, ale během první čtvrtiny se nám podařilo vypracovat si mírný náskok, který jsme postupem času navyšovali. Díky široké lavičce a velké rotaci hráčů jsme udržovali námi nastolené tempo zápasu, které obzvláště v poslední části hry dělalo soupeři problémy. V závěru jsme žádné drama nedopustili a utkání vyhráli o 19bodů.

Nedělní derby s Přeloučí bylo pro nás opět takovým basketbalovým svátkem. Naše prognózy toho, že půjde zcela o jiný zápas než v derby předchozím, se vyplnily. Již od prvních minut bylo zjevné, z čeho bude Přelouč těžit. Hra jeden na jednoho v podkošovém území anebo snaha o tvrdou clonu na hráče s míčem. I přes naše zdvojování a výpomoc se domácímu pivotovi dařilo naši obranu překonávat a i díky tomu bylo skóre stále vyrovnané. Naším největším problémem v útočné části pak byl protiútok. Ať už jeho založení, tak především jeho zakončení. I proto byl poločasový výsledek mírně nakloněn domácímu týmu. Ve třetí čtvrtině se nám především díky střelbě za tři body podařilo skóre otočit. Nutno dodat, že střelba z dálky se nám nadprůměrně dařila po celý zápas (celkem jsme vstřelili 13 trojek!). V poslední části hry se opět ukázalo, jak je nutná rotace hráčů. Díky tomu jsme v závěru měli více sil a dokázali vítězství strhnout na svoji stranu.

Myslím, že za celý víkend si naše mužstvo zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a především týmovost, kterou předvedlo. V obou zápasech bylo hned několik hráčů, kteří se dostali nad 10-ti bodovou hranici (v sobotu 4, v neděli 5). Na závěr ještě stručné díky Štěpánovi Popelkovi, že se nás výjimečně ujmul jako trenér i na venkovních zápasech."