Robin Blažek před zápasem v Přelouči

04.02.2016 10:05

Robine, v neděli nastoupíš proti svým. Nejdříve se vraťme k zápasu v Chrudimi, kde jste Přelouč poměrně jednoznačně porazili a ty jsi na tom měl velký podíl. Jak s postupem času na tento zápas vzpomínáš a jak reagovali v Přelouči na tvůj výkon?

Vzpomínky mám na zápas jen ty nejlepší. Bylo to derby se vším všudy. Je pravda, že pro nás to byl jeden z těch nejvydařenějších zápasů v této sezóně, což platí i o mém výkonu. Reakce mých přeloučských spoluhráčů byla asi přesně podle očekávání. Pár narážek padlo, ale všechno v nadsázce. Následující víkend po zápase spíš zavládlo zklamání, že takové výkony nepředvádím i v II.lize. J

Došlo i teď na nějaké hecování??

Samozřejmě došlo, ale to k tomu patří. Dodává to zápasu tu pravou šťávu.

Bude to tvůj první zápas, kdy budeš vlastně hrát proti svým a na tvé domácí palubovce??

Určitě ano. V přeloučské hale jsem zatím vždy oblékal domácí dres, tohle bude pro mě taková neznámá a sám jsem zvědavý, jak se s tím popasuju.

Je známo, že v Přelouči je náročné publikum, jak myslíš, že lidé v hledišti překousnou, že na lavičce hostí budeš ty a Martin Truneček??

Věřím, že bude parádní atmosféra. Je potřeba říct, že v Přelouči má basket poměrně dost fanoušků a bude to rozhodně bouřlivější prostředí než v Chrudimi. Očekávám nějaké to hecování, ale jak jsem již zmínil – to k tomu zkrátka patří a dělá to zápas atraktivnějším jak pro nás, tak pro fanoušky. Navíc Martin už má ve II.lize zápas doma proti svým za sebou, tak možná si mu řeknu o nějaké rady J

Jaký očekáváš zápas?? Myslíš, že to bude jednoznačné jako v Chrudimi nebo to bude jiný zápas??
Konečné skóre říjnového střetnutí možná působí jednoznačně, ale kdo ten zápas viděl, určitě by souhlasil, že to nebylo nic jednoduchého a přinejmenším první poločas šlo o vyrovnané utkání. Osobně očekávám naprosto jiný průběh. Přelouč u nás nebyla zcela kompletní, tentokrát bude mít více pendlů z A-týmu. My naproti tomu pravděpodobně nebudeme v kompletní sestavě. K tomu ještě přidáme domácí prostředí a dá se říci, že všechny trumfy jsou na straně Přelouče. My se přesto o výhru popereme a pokusíme se i napodruhé v derby zvítězit.