Robin Blažek hodnotí první polovinu sezóny Béčka

16.12.2015 11:45

Pomalu, ale jistě nastává období Vánoc a tak je čas na menší rekapitulaci a vyhodnocení dosavadní sezóny VČL mužů „B“.

"Již při prvním pohledu na tabulku, především na kolonku vyhraných zápasů, lze říci, že první polovina letošního ročníku byla pro nás jednoznačně výsledkově neúspěšná. Přitom ze začátku to tak vůbec nevypadalo. Hned v úvodním utkání se nám podařilo na domácí palubovce zvítězit nad týmem Vysoké nad Labem (pro tento tým je to stále jediná prohra v sezóně!). Následně jsme své víkendy zvládli vždy na 50% a tak naše bilance po posledním říjnovém víkendu byla 3:3. V tu chvíli jsme však ještě netušili, že výhra v derby proti Přelouči bude naší poslední v roce 2015.

Příčin našich neúspěchů bylo hned několik. Na útočné polovině hřiště nás stále trápí pasivita a nedostatečný pohyb. Pod naším košem se asi největším strašákem stal obranný doskok, který nás zejména v posledních zápasech srážel na kolena. Samostatnou kapitolou je pak absence trenéra. Na domácích zápasech na této pozici působil kouč A-týmu, Štěpán Popelka. Při venkovních zápasech jsme však byli odkázání sami na sebe a průběh sezóny nám ukázal, že trenér nám skutečně chybí. Time-out ve správný čas, vhodné prostřídání hráčů či změna taktiky, to jsou věci, o které bez trenéra na lavičce přicházíme a ve vyrovnaných zápasech se i toto může stát rozhodujícím faktorem.

K tématu bych ještě rád připojil velké poděkování Tobiášovi Plíškovi, který v létě úspěšně podstoupil trenérský kurz a právě na venkovních zápasech je naším oficiálním hrajícím trenérem. Bez něj bychom se letos neobešli.

                Na našich výkonech bych však rád hledal i pozitiva. Absenci nějakého zkušeného lídra týmu nahrazujeme týmovými výkony a bojovností, která se nám upřít nedá. Pochvalu by zasloužila i naše zónová obrana, která nám mnohdy vycházela a soupeře notně potrápila. S přihlédnutím k našemu velmi nízkému věkovému průměru věřím, že postupným získáváním zkušeností se naše výkony budou zlepšovat.

                Na závěr bych chtěl jménem celého mužstva poděkovat fanouškům za přízeň a popřát všem klidné prožití svátků vánočních a šťastný Nový rok!"

 

Za „B“-tým

 

Robin Blažek