Hodnocení zápasů U15

19.04.2016 10:46

Úžasné březnové sluníčko doplnil velmi dobrý sportovní výkon

V sobotu 5. března jsme odjížděli ke dvěma venkovním utkáním do Šumperka. Celou cestu tam i zpět nás doprovázelo téměř pravé jarní počasí a před příjezdem do Šumperka nás v dáli vítaly zasněžené vrcholky Jeseníků. Téměř poetická atmosféra se přenesla i na dobrou náladu jednotlivých hráčů, kteří odehráli na palubovce soupeře dvě velmi povedená utkání.

Začátek toho prvního však příliš poetický nebyl. Již při rozcvičování signalizoval jeden ze dvojice ústředních rozehrávačů, Matouš Plíšek, zranění kolene, a bohužel byl nucen po několika minutách hry z utkání odstoupit. Tím hned v úvodu došlo k výraznému oslabení týmu a trenéři měli obavy, jakým způsobem se utkání bude dále vyvíjet, chmury však rychle rozptýlil Lukáš Hřebík, který v úvodní čtvrtině nastřílel osm bodů a v průběhu další hry se dostal na celkový počet 30 bodů. Ústředním hráčem se však stal Kuba Mareček, který na sebe převzal odpovědnost hlavního rozehrávače a především v prvním utkání převáděl vynikající výkon. Aktivními nájezdy a střelbou z dálky zatížil konto soupeře 11 body. Největším přínosem však byly jeho výborné přihrávky, kterými uvolňoval své spoluhráče, kteří mohli skórovat.

Celkově však první půle byla přehlídkou zahozených šancí, kdy jsme měli na doskoku druhé, třetí, čtvrté a někdy i páté doskočené míče, ale nebyli jsme schopni skórovat. Po přestávce se hra uklidnila. Naši borci zpřesnili svou střeleckou mušku a dotáhli v poklidu utkání do vítězného konce.

 

TJ Šumperk - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM                                              37 : 63 (4:16, 13:27, 23:52)

Lukáš Hřebík 30 bodů, Jakub Mareček 11 bodů, Jakub Sýkora 8 bodů, Ondřej Findejs 6 bodů, Jakub Holý 5 bodů, Vojtěch Krám 2 body, Vojtěch Pechar 1 bod.

Při rozcvičce před druhým utkáním trenéři opět na chvíli zkoušeli zmobilizovat  Matouše Plíška, ale jeho zdravotní stav neumožňoval další zapojení do hry. Kuba Mareček však měl pro obě utkání připraveno dostatek sil a tak úspěšně dirigoval hru i ve druhém utkání. Do střelecké listiny se v tomto utkání zapsal výrazněji Kuba Holý, který nastřílel 13 bodů, ale byl platný výrazně především v obraně, kde získával velké množství odražených míčů. Trenéři postupně do hry pustili i další hráče z lavičky, všichni z nich se zapsali do střelecké listiny a v poklidu dokráčeli k výrazné výhře s rozdílem  53 bodů.

A tak jsme se mohli vydat s Jesenickými vrcholky za zády na cestu domů. Tak nějak si představuji příjemně strávený sportovní sobotní den J.

 

TJ Šumperk - TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM                                              28 : 81 (7:23, 11:47, 17:69)

Lukáš Hřebík 18 bodů, Jakub Holý 13 bodů, Vojtěch Pechar 10 bodů, Ondřej Findejs, Jakub Mareček a Jakub Sýkora 8 bodů, Vojtěch Krám a Jakub Filipi 6 bodů, Martin Secký a Bedřich Paseka 2 body.

 

Hráči zřejmě oslavovali Josefa již před utkáním – podle toho vypadal i výkon

Na 19. března připadlo dvojutkání proti BK Litomyšl, které se hrálo v hale integrované střední školy. Rozdílné postavení družstev v tabulce před utkáním bohužel některé hráče převedlo do nálady přátelského utkání a bohužel tím bylo předurčeno i jejich nasazení v průběhu hry. Přátelský duch se nesl oběma utkáními a i přes všemožnou snahu trenérů o zodpovědnější přístup už nebylo možné tento vývoj změnit. A tak jsme odehráli dvě naprosto nepohledná utkání s obrovským množstvím individuálních chyb a trenéři byli rádi za to, když rozhodčí odpískali konec druhého utkání.

Nepovedený sportovní výkon v dvojutkání podtrhla velmi nepříjemná zpráva o zdravotním stavu Kuby Sýkory, který si při školním turnaji přivodil zranění kolene (a jak se později ukázalo lékařské vyšetření, jedná se o zranění velmi vážné – přetržené přední křížové vazy a poškozený meniskus). Kuba tak již do konce sezóny do utkání nenastoupí  a budeme mu přát rychlou rehabilitaci po laparoskopickém vyšetření kolene.

 

TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM  - BK Litomyšl                                              66:27 (25:7, 44:11, 54:16)

Střelci v utkání:

Lukáš Hřebík 25 bodů, Jakub Mareček 15 bodů, Matouš Plíšek 10 bodů, Jakub Holý 8 bodů, Ondřej Findejs 5 bodů, Adam Kadlc 3 body

 

TJ SOKOL BC DARREN CHRUDIM  - BK Litomyšl                                                66:44 (28:2, 38:6, 48:28)

Střelci v utkání:

Lukáš Hřebík 17 bodů, Matouš Plíšek 16 bodů, Ondřej Findejs 12 bodů, Jakub Mareček 9 bodů, Vojtěch Krám 6 bodů, Jakub Holý, Marek Vondra a David Košárek 2 body.