Dvě prohry proti favoritům

17.11.2015 13:52

BSK TJ Jičín 72:62 BC Darren Chrudim (19:12 32:21 47:42)

Body a sestava: Táborský Z. 14 bodů, Blažek R. 11 bodů, Plíšek T. 9 bodů, Dvořák O. 8 bodů, Halamka J. 7 bodů, Mareček F. 6 bodů, Halamka V. 5 bodů, Straka Š. 2 body

TJ Turnov 78:47 BC Darren Chrudim (30:10 41:25 64:34)

Body a sestava: Táborský Z. 13 bodů, Blažek R. 13 bodů, Halamka J. 8 bodů, Truneček M. 6 bodů, Dvořák O. 4 body, Plíšek T. 2 body, Mareček F. 1 bod, Halamka V.

 

Táborský Zdeněk, hráč:

"V sobotu jsme zavítali do zatím neporaženého Jíčína, kterému však chyběl nejlepší střelec ligy Petr Novák (30 bodů na utkání), což nám proti favoritovy dávalo šanci na vyrovnaný zápas. Soupeř hned od začátku doslova ucpal vymezený prostor pod košem zónovou obranou a naopak v útoku využíval své výškové převahy. My jsme se bohužel přizpůsobili jejich velmi pomalé hře a s naší střeleckou impotencí jsme prohráli poločas 32:21. Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že jako mladší tým musíme soupeře uběhat a hrát rychlý basketbal. To se nám dařilo a i díky výborné bojovnosti v obraně jsmestáhli skóre na rozdíl -3 body. Však poté trefil soupeř pár šťastných košů, zatímco my jsme se vrátili k obstřelování koše zpoza trojkového oblouku se "skvělou" úspěšností pod 10% a tím pro nás zápas skončil.

 

V neděli jsme si udělali výlet do dalekého Turnova. Zde se hrály vždy vyrovnané zápasy, ale ne v tomto případě. První čtvrtina skončila 30:10 a tady mi dochází slova. Prostě jsme dostali na frak! NIC se nám nedařilo a naopak odpočatý soupeř hrál v naprosté pohodě. Ve druhé čtvrtině jsme se už probudili a rozdíl jsme trochu stáhli díky dobré zónové obraně a zlepšené kolektivní hře. Po poločasé přestávce jsme nebyli schopni dát 5 minut koš a tím byl debakl dokonán. Na naší předvedené hře nenacházím žádné pozitivum a jedině dobře, že takový výkon jsme nehráli před zraky našich fanoušků. Přístí domácí zápasy už však nebudeme hrát proti lídrům tabulky a budeme se snažit vrátit se na víteznou vlnu."