Áčko - Vezeme jednu výhru

11.10.2014 17:00

BK Brandýs nad Labem 80:69 TJ Sokol, BC Darren Chrudim (18:13, 44:26, 66:42)

 

Body: Dosoudil 20, Soudek 17, Bubeník 14(4 úspěšné tříbodové pokusy), Chalupník 7, Večeřa 5, Zítko 3, Táborský 3, Havlín


K prvnímu utkání v této sezoně jsme zajížděli k nováčkovi této soutěže, a proto jsme vůbec netušili, co můžeme čekat. Soupeř měl v kádru hodně mladých kluků, kteří se za každou cenu drali do rychlého protiútoku, a to není zrovna styl, který nám sedí. A vše bylo jasné už po pár minutách hry. Náš vstup do utkání byl naprosto tragický. Nebyli jsme schopni zastavit rychlý protiútok soupeře, a když k tomu přidáme naši nulovou střeleckou úspěšnost, prohrávali jsme v poločase o 18 bodů.
Na začátku druhého poločasu jsme zlepšili hru, avšak naše střelecká impotence pokračovala a naopak soupeř by se v té chvíli trefil i z šatny. O tom svědčí důkaz, že první střelu netrefili až v 9. minutě  3. čtvrtiny. Za čtvrtou čtvrtinu chválím kluky, že utkání nezabalili a dál bojovali. Soupeř prostřídal a vyneslo to snížení na 11 bodů. Na víc jsme však už neměli, a tak domácí v poklidu dovedli zápas do vítězného konce. Za zmínku stojí naše tragická úspěšnost střelby, zejména pak trestných hodů (36/19).

Sokol Horní Počernice 74:84 TJ Sokol, BC Darren Chrudim (22:20, 35:46, 50:63)


Body: Votava 27, Dosoudil 26, Chalupník 11, Bubeník 9, Soudek 5, Zítko 4, Večeřa 2, Táborský, Havlín


Nedělení utkání našemu týmu vyšlo o poznání lépe než to sobotní. Do začátku jsme vstoupili s chutí odčinit sobotní porážku a výkon podle toho vypadal. Byť jsme první čtvrtinu prohráli 22:20, ve druhé už jsme začali alespoň chvílemi bránit podle naši představ. Nutili jsme soupeře k chybám, po kterých jsme zakládali rychlé protiútoky a to vše vyústilo až v jedenáctibodové vedení v poločase. Ve třetí čtvrtině jsme pokračovali zlepšenou hrou na obranné polovině a zejména tím jsme udržovali ve vedení dvojciferný náskok. Nebýt zhruba dvouminutové deky, která na nás padla ve čtvrté čtvrtině, utkání by bylo rozhodnuto. Bohužel, tento výpadek nás stál více jak desetibodové vedení a soupeř se začal přibližovat na dostřel. Pohodu a klid jsme získali až po koších Kryštofa Dosoudila, který dominoval v útoku pod košem a soupeřův nástup tím úplně zazdil a nám dodal potřebný klid na útočné polovině. Zhruba poslední 2 minuty jsme tak mohli v klidu dohrát a připsat si tak první výhru v této sezoně.