Áčko prohrálo oba víkendové zápasy

09.11.2014 19:24

Basket Košíře 83:60 BC Darren Chrudim (27:15, 42:24, 57:43)

Body a sestava: Votava O. 18 bodů, Hanus M. 14 bodů, Chalupník M. 11 bodů, Dosoudil K. 8 bodů, Večeřa J. 4 body, Soudek J. 3 body, Bubeník J. 2 body, Zítko O., Havlín K.

Hodnocení utkání:
V sobotu jsme jeli na zápas do Košíř v Praze. Od úvodu utkání bylo vidět na domácích mnohem větší zápal do zápasu. V první minutě jsme obdrželi 2 trojky a domácí to uklidnilo. Poté začali kralovat pod oběma koši. Do poločasu si vytvořili 18ti bodový náskok. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že můžeme jen získat. Přešli jsme do zónové obrany a třetí čtvrtinu vyhráli 19:15. Bohužel se nám nepodařilo stáhnout soupeřův náskok na tolik, kolik bychom si představovali. V poslední části utkání nás v obraně Košíře naprosto rozebrali a nasázeli do našeho koše 6 trojek. Musíme uznat, že soupeř byl velice dobrý. Dominoval jak pod koši(Košíře měli 24 útočných doskoků!!!), tak i na perimetru. Celkem nám vstřelil 13 trojek. Bohužel nikomu z našich hráčů se moc nedařila střelba. Jediné pozitivum Darrenu v tomto utkání byl výkon posily Michala Hanuse, který soupeřův koš zaměstnal 14 body a ukázal, že bude přínosem pro náš klub.

BC Benešov 62:60 BC Darren Chrudim (18:17, 34:25, 44:40)

Body a sestava: Dosoudil K. 24 bodů, Votava O. 13 bodů, Chalupník M. 8 bodů, Hanus M. 7 bodů, Bubeník J. 3 body, Soudek J. 3 body, Havlín K. 2 body, Večeřa J., Táborský Z.

Hodnocení utkání:
V neděli jsme jeli do Benešova. Tentokrát nám úvod utkání vyšel na jedničku, kdy jsme po 6 minutách vedli 13:4. V tomto období se hlavně dařilo Kryštofu Dosoudilovi, který dal 10 bodů. Poté přišel velký nápor domácích a nakonec první čtvrtinu vyhráli 18:17. Soupeř přešel na námi neoblíbenou zónovou obranu a do poločasu si vytvořil 9ti bodové vedení. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že musíme zrychlit náš přechod na útočnou polovinu a využít sílu pod košem. To se nám povedlo a do poslední části utkání jsme vstupovali se 4 bodovým mankem. Úvod poslední části nám vyšel přesně jak jsme chtěli. Po 4 minutách jsme se dokonce dostali do mírného vedení 45:44. Zbytek utkání už připomínal zápasy Play Off. Nikdo nechtěl prohrát. V jednu chvíli, kdy jsme prohrávali o 5 bodů se zdálo, že domácí dotáhnou zápas do vítězného konce. Naštěstí pro nás se konečně z dálky dvakrát trefil Ondřej Votava a zápas zase srovnal. Bohužel pro nás domácím vyšla koncovka lépe a kapitán Jan Bubeník posledním košem v utkání upravil výsledek utkání na 62:60 pro domácí.

Celkově se nám víkendové utkání moc nepovedla. V Košířích jsme se setkali s obrovskou fyzickou a katickou silou domácích a v neděli jsme netrefili skoro žádnou z mnoha volných střel z perimetru. Vůbec nám nesedí tvrdé obroučky, které soupeři měli. Snad ani nechci znát naše procento úspěšnosti střelby z obou zápasů, protože číslo by bylo opravdu nízké. Musíme hodit tento víkend za hlavu a soustředit se už na domácí utkání s Přeloučí a Teslou, které chceme obě vyhrát.