Áčko padlo v Boleslavi, přesto je stále první

20.01.2017 11:41

M. Boleslav – Do středočeského kraje zamířili basketbalisté chrudimského Sokola k utkání 13. a 14. kola 2. ligy. V sobotu se nejdříve utkali s Mladou Boleslaví a v neděli zajížděli na palubovku do Brandýsa nad Labem.

Mladá Boleslav – Chrudim 79:69 (16:22 37:33 61:50)

Body: Soudek J. 20, Tkadlec T. 20, Votava O. 19, Večeřa M. 4, Večeřa J. 4, Mareček F. 2, Bambuškar R., Plíšek T.

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi: „Nový rok jsme otevřeli hnedka dvojicí těžkých zápasů na palubovkách soupeře, kdy k prvnímu spielu jsme jeli do Mladé Boleslavi. Nutno podotknout, že jsme vyráželi s velmi okleštěnou sestavou, kdy nám ze základní rotace chyběli O. Zítko, J. Filip, M. Chalupník a M. Hanus. Tým posílil rozehrávač naší rezervy T. Plíšek.

Věděli jsme, že nás v Boleslavi nečeká nic lehkého. Tento tým se každoročně nachází na předních příčkách tabulky. Nám bez dua rozehrávačů nezbývalo nic jiného, než padat na hubu v obraně a v útoku hrát velmi jednoduše bez vymýšlení složitých přihrávek…

Troufám si říct, že to se nám dařilo zhruba do 27. minuty, kdy jsme s domácím týmem hráli vyrovnanou partii. Co nás ovšem velmi sráželo, bylo neproměňování jednoduchých košů z podkoše. Z mého pohledu jsme si dokázali poradit s absencí rozehrávačů, ale největší naším nepřítelem byl koš soupeře, kdy jsme se s přibývajícím časem nemohli čím dál více prosadit.

Ve čtvrté čtvrtině jsme již zkusili trochu riskovat, díky tomu se soupeř dostal desetibodového vedení. Zahozených šancí bylo opravdu hodně. Troufám si říct, že pokud bychom proměnili alespoň polovinu, šli bychom do vyrovnané koncovky, kde by bylo vše otevřené. Takhle jsme, bohužel, domácím velmi pomohli."

Brandýs n/L – Chrudim 63:81 (23:28 33:49 43:63)

Body: Votava 28, Soudek 18, Tkadlec 12, Zítko 7, Mareček 6, Večeřa 5, Bambuškar 3, Večeřa 2.

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi: „V zasněžené neděli jsme vyrazili do Brandýsa, kde jsme opět nečekali nic lehkého. Tým Brandýsa se sice nachází na 10. místě, ovšem ve své hale je schopný porazit úplně každého.

Nám ale vyšel vstup do utkání, kdy jsme se dostali do mírného vedení, které jsme už nepustili. Nastřílených 28 bodů v první čtvrtině naznačovalo, že střelecká mizérie ze sobotního zápasu je pryč. I ve druhé čtvrtině nám v útoku vycházelo podstatě vše, co jsme chtěli, kde doslova explodoval Ondřej Votava, kterému bodově sekundoval Honza Soudek. Vždy, když si tito borci usmysleli, že dají koš, skórovali. Hlavně díky nim jsme měli v poločase navrch 33:49. Pořád jsme ale věděli, že ve druhém poločasu může přijít naprosto cokoliv a že domácí rozhodně nesloží zbraně. Ovšem vstup do 3, čtvrtiny nám vyšel opravdu parádně.

Nedali jsme domácím sebemenší šanci dostat se do zápasu, vůbec jsme je k ničemu nepustili a výsledkem bylo, že se Brandýs prosadil až po 5 odehraných minutách. V obraně šel naplno celý tým, v útoku se k Ondrovi s Honzou přidal skvěle hrající Tomáš Tkadlec. Myslím si, že zde se zlomil zápas a bylo už jenom na nás, jestli necháme soupeře zdramatizovat, nebo dojdeme k poklidnému vítězství. Domácímu týmu jsme nedovolili se přiblížit, i tak nás ale pěkně rozházel, když vytáhnul zon-press.

V tuhle chvíli se úplně projevila absence hlavních rozehrávačů. Nebýt tak vysokého bodového rozdílu, mohla nastat ještě dramatická koncovka. Naštěstí pro nás nenastala a my pohodlně dokráčeli k téměř 20 bodovému vítězství, díky němuž jsme se odpoutali na prvním místě."

 

zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/chrudimsti-basketbaliste-padli-v-boleslavi-presto-jsou-stale-prvni-20170112.html

 

 

zdrojZdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/chrudimsti-basketbaliste-padli-v-boleslavi-presto-jsou-stale-prvni-20170112.html

Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/chrudimsti-basketbaliste-padli-v-boleslavi-presto-jsou-stale-prvni-20170112.html