Áčko o víkendu stoprocentní

22.11.2017 08:03

 

BA Lynx Liberec - TJ Sokol BK Chrudim 76:81
Body: Votava 31, Zítko 14, Večeřa M. 12, Soudek 10, Večeřa J. 7, Plíšek 5, Chalupník 2

Úvod utkání nevyšel Chrudimi podle představ. Ve třetí minutě prohrávala 7:2. Postupem času se utkání začalo vyrovnávat. I přes velké množství ztrát na straně hostí se nedokázali domácí odtrhnout a v poločase svítilo na tabuli skóre 32:32. Chrudimští měli problémy v obraně, kdy přes špatnou komunikaci nechali domácím hodně prostoru pro volné střely.

Druhý poločas načal Jan Soudek pěti body. Pak začali úřadovat domácí. Během tří minut trefili tři trojky a skóre otočili. Po time outu začali hosté bránit zónově. Liberec začal mít problémy v útoku a za Chrudim se začal prosazovat střelec Votava. V závěru utkání prokázal Votava se Zítkem železné nervy. Díky jejich neomylným šestkám si Chrudimští připsali cenné vítězství.

Štěpán Popelka

„Do utkání jsme nevstoupili podle našich představ. Chtěli jsme hrát rychle a soupeře uběhat. Bohužel díky zbytečným ztrátám jsme soupeři body doslova věnovali. V druhé půli nám vyšel tah se zónovou obranou. V útoku jsme začali hrát mnohem více kolektivně. Je to pro nás důležité vítězství.“

 

TJ AŠ Mladá Boleslav - TJ Sokol BK Chrudim 80:87
Body: Votava 37, Večeřa M. 27, Zítko 12, Soudek 6, Večeřa 3, Chalupník 2, Plíšek

Začátek utkání patřil domácím, kteří si během pár minut vybudovali náskok 10ti bodů. Chrudimským se podařilo díky duu Zítko – Večeřa M. Skóre stáhnout na 24:23 pro Boleslav. Zbytek prvního poločasu byl velice vyrovnaný. Ani jeden tým nedokázal odskočit na větší bodový rozdíl.

Třetí čtvrtina skončila také nerozhodně. Za hosty se čím dál více začal prosazovat Votava, se kterým si domácí obránci nevěděli rady. V polovině poslední části se podařilo hostujícímu týmu odskočit na rozdíl 5ti bodů. Boleslav se v závěru snažila s výsledkem něco udělat, ale na Chrudim to nestačilo. V závěru utkání se opět hosté mohli opřít o velmi dobré šestky a zápas zaslouženě dotáhli do vítězného konce.

Štěpán Popelka

„Věděli jsme, že nás dnes nečeká nic snadného. Boleslav využívala svojí podkošovou sílu. Nás opět bodově táhl Ondra Votava a přidal se k němu i Čéva (Miroslav Večeřa). Kluci na hřišti nechali vše a bojovali jeden za druhého. Hlavně v obraně jsme si museli hodně pomáhat, protože měl Honza Soudek v prvním poločase problémy s fauly. Jsem opravdu rád, že se nám tady podařilo zvítězit. Tento víkend pro nás nebyl jednoduchý, protože jsme to museli odehrát v sedmi lidech. Kluci na sebe můžou být hrdí.“