Áčko o víkendu jednou vyhrálo

13.03.2018 14:13

 

Basket Poděbrady - TJ Sokol BK Chrudim 79:60
Body: Votava 17, Tkadlec 13, Chalupník 10, Večeřa M. 9, Filip 5, Plíšek 4, Večeřa J. 2, Zítko

Úvod utkání byl vyrovnaný. Domácí na konci první čtvrtiny odskočili na rozdíl pěti bodů. Chrudimští se mohli opřít o střelbu z dálky, když za prvních deset minut proměnili 3 trojky. Ještě v 18. minutě byl stav 37:36. Závěr poločasu patřil domácím, kteří poslední dvě minuty vyhráli 11:2. Hostující Chrudim se trápila na obranném doskoku a dovolila Poděbradům několik šanci k zakončení. K vidění bylo také hodně ztrát na obou stranách.

Druhý poločas začal nervózně. Obě mužstva stále zbytečně ztrácela míč. Domácí dokázali ztráty hostů trestat, což k vedlo k jejich vedení o 21 bodů. Chrudim zkoušela měnit obrany, ale nepomohlo to. Domácí po bojovném výkonu zaslouženě vyhráli.

Štěpán Popelka:
„Zápas jsme nezačali špatně. Dali jsme dvě rychlé trojky a vypadalo to na útočný zápas. Bohužel pro nás se nám nepodařilo zastavit nájezdy domácích do koše. V obraně jsme hráli opravdu špatně. Není možný dostat téměř 50 bodů za poločas. Druhý poločas byl z naší strany lepší v obraně. Bohužel jsme ale v útoku zbytečně ztráceli a místo nájezdů do koše jsme se snažili vše obstřelovat z dálky. Musíme na tento zápas rychle zapomenout a začít zase hrát naší hru.“

Sokol Kutná Hora - TJ Sokol BK Chrudim 68:101
Body: Filip 27, Zítko 22, Večeřa J. 16, Votava 15, Plíšek 13, Večeřa M. 6, Chalupník 2

Úvod utkání patřil Chrudimi, která díky dobrým nájezdům do koše vedla od začátku utkání o 10 bodů. Vypadalo to na jednoznačné utkání. Domácí se ale nevzdali a hlavně díky špatné obraně hostujícího celku se nepovedlo Chrudimi odskočit na větší bodový rozdíl.

Začátek druhého poločasu byl stále vyrovnaný. Chrudim měla optickou převahu, ale díky zbytečným ztrátám v přechodu do útoku byl rozdíl v 25. minutě stále 10 bodů. Chrudimští basketbalisté pak začali hrát mnohem více agresivně v obraně a díky rychlému protiútoku se jí povedlo vyhrát posledních 5 minut třetí čtvrtiny 19:4. Zbytek utkání už se spíše dohrával a čekalo se zda hostující tým dá stovku nebo ne. Stovka nakonec padla 30 vteřin před konce z ruky kapitána Filipa.

Štěpán Popelka:
„Bohužel první poločas vypadal podobně jako utkání v Poděbradech. V obraně jsme si nebyli schopni pomoci a v útoku bylo zbytečně moc ztrát. Druhý poločas jsme chtěli odmakat, abychom ze zápasu nakonec měli dobrý pocit. Jsem rád, že to kluci odjezdili a nakonec slavíme jednoznačné vítězství. „