Áčko: Hodnocení zápasů

15.02.2016 14:08

Basket Poděbrady - BC Darren Chrudim 73:64
Body a sestava: Zítko O. 21 bodů, Dosoudil K. 17 bodů, Soudek J. 12 bodů, Bubeník J. 7 bodů, Večeřa M. 4 body, Havlín K. 3 body, Filip J., Chalupník M.

Štěpán Popelka, trenér:

"V sobotu jsme jeli do Poděbrad. Soupeř nastoupil v jiném složení, než hrál u nás v Chrudimi. Úvod utkání nebyl vůbec podle našich představ. Už ve 2. minutě! jsme měli jako tým 5 faulů a každý další trestaly Poděbrady z čáry trestného hodu. Ve čtvrté minutě první čtvrtiny jsem musel stáhnout našeho rozehrávače Marcela Chalupníka, který měl už 3 osobní fauly. V útoku jsme se mohli opřít o Kryštofa Dosoudila, který dal prvních 9 bodů našeho týmu a hlavně díky němu nám soupeř bodově neutekl. Do druhé čtvrtiny jsme změnili obranu na zónovou. Do hry jsem opět pustil Marcela, protože jsem nechtěl, aby zbytek poločasu seděl. Můj krok zpětně beru jako unáhlený. Marcel si udělal hned ve druhé minutě 4. osobní faul a pak svým nesportovním chováním dostal technickou chybu a do zbytku zápasu jsme nemohli počítat s jeho pomocí. To byl obrovský zásah do našich plánů. Zbytek utkání byl velice vyrovnaný. Nás v útoku držel Ondra Zítko, který skončil na 21 bodech (5 trojek). Poděbrady rozhodly utkání až v posledních minutách, kdy našly recept na naši zónu a bylo i vidět, že nám docházely síly. Bohužel jsme prohráli pro nás velice důležité utkání."

 

Sokol Josefov - BC Darren Chrudim 59:79


Body a sestava: Hanus M. 26 bodů, Dosoudil K. 22 bodů, Soudek J. 10 bodů, Večeřa J. 9 bodů, Chalupník M. 6 bodů, Havlín K. 2 body, Zítko O. 2 body, Večeřa M. 2 body, Bubeník J.

Štěpán Popelka, trenér:

"V neděli jsme jeli na hřiště posledního Josefova. Tým jsme měli posílený o Michala Hanuse a Honzu Večeřu. Bohužel nám kvůli hracímu času (15:30) chyběl rozehrávač Jan Filip. Náš cíl byl jasný. Dneska musíme vyhrát. Úvod utkání nám vyšel dokonale. V obraně jsme měli hodně zisků a díky tomu jsme mohli vybíhat do rychlého protiútoku, které Michal Hanus a Honza Večeřa dokázali proměnit. Náš náskok velice rychle vyšplhal na 10 bodů. Do konce prvního poločasu se nám nepodařilo urvat ještě větší náskok a tak jsme šli do kabin s vedením o 8 bodů. Začátek třetí čtvrtiny nám vyšel podobně jako úvod utkání. Opět jsme to rozběhli a soupeře trestali. V polovině třetí čtvrtiny jsme vedli rozdílem 19 bodů a zdálo se, že je rozhodnuto. Josefov pak prostřídal a vytáhl obranu a začal stahovat. Bohužel jsme nedali několik jednoduchých pozic a zbytečně jsme je vrátili do hry. Po oddechovém času jsme zase začali předvádět dobrý basket, který končil jednoduchými koši, které jsme tentokrát dokázali proměnit. Nakonec zápas skončil o rovných 20 bodů. Chtěl bych kluky pochválit za takto odehraný zápas. Josefov nedokázal přibrzdit naší rychlou hru. Hlavně v obraně kraloval Kryštof Dosoudil, který měl téměř každý obranný doskok a hodně zisků.

 

Celkově nám víkend nevyšel úplně podle představ. V sobotu jsme jeli v hodně osekané sestavě a po vyfaulování Marcela Chalupníka jsme měli malou šanci na výhru. Díky této prohře nemáme stále jistotu udržení v druhé lize. Za 14 dní nás čekají asi klíčová utkání proti Tesle a Holicím, které musíme porazit pro klid."