Áčko dvakrát prohrálo

16.11.2016 13:56

Kutná Hora – Chrudim 93:66


Body: Soudek 15, Zítko 13, Votava 13, Večeřa M. 10, Chalupník 5, Filip 4, Bambuškar 4, Večeřa J. 2

Úvod utkání jednoznačně patřil domácím, kteří se během tří minut dostali do vedení 12:5. Do půlky druhé čtvrtiny byl zápas vyrovnaný. Poté přišla šňůra dvanácti bodů Kutné Hory.

V poločasové pauze svítilo na tabuli skóre 47:25. Hosté měli velké problémy se zbytečnými ztrátami. Druhý poločas se Chrudimi nepodařilo dohnat náskok domácích. Po velmi špatném výkonu hostů si domácí připsali zaslouženě vítězství.

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi:

„Úvod zápasu byl z naší strany tragický. Jedna chyba za druhou. Nebylo to ani žádným tlakem domácích, ale prostě naší nekoncentrovaností. Domácí trestali naše chyby a dokázali proměnit otevřené střely. My se v útoku dost trápili. Vypadalo to, jako bychom spolu hráli poprvé. Nezbývá než domácím pogratulovat a my na tento zápas musíme hodně rychle zapomenout."

Chrudim – Poděbrady 52:60 


Body: Zítko 11, Soudek 10, Filip 8, Večeřa M. 8, Bambuškar 6, Večeřa J. 5, Chalupník 4.

V neděli přivítala Chrudim tým z Poděbrad. Hrálo se nezvykle na integrované škole.

První čtvrtina byla v režii hostujícího týmu. Chrudim se trápila v útoku a hosté dokázali využít špatné obrany domácích. Druhá čtvrtina skončila 9:9. Začátek druhého poločasu domácím zase vůbec nevyšel a Poděbrady postupně zvyšovaly svůj náskok. Bylo to především díky zónové obraně hostů. Chrudim se dost trápila a nebyl v týmu nikdo, kdo by dokázal trefit otevřenou střelu. Naopak Poděbrady měly velice dobrou úspěšnost střelby. Bylo to hlavně díky špatné obraně chrudimských. V závěru utkání se domácím podařilo pouze kosmeticky upravit výsledek. Chrudim si tak připsala druhou víkendovou prohru.

Štěpán Popelka, trenér Chrudimi:

„Chtěli jsme do utkání vstoupit lépe než v sobotu. Bohužel se to nepovedlo. Naší špatnou obranou jsme dali soupeři šanci, kterou dokázal využít. My se naopak v útoku dost trápili. Jsem z naší hry v tomto víkendu dost zklamaný. Asi jsme potřebovali dostat takovou facku a musíme začít zase makat hlavně v obraně. Věřím, že tým je dost kvalitní a tyto dvě porážky nás nepoloží."
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/ostatni_region/basketbaliste-chrudimskeho-sokola-o-vikendu-dvakrat-padli-20161116.html